Σπιτική κρέμα after sun με αλόη και ελαιόλαδο

 Σπιτική κρέμα after sun με αλόη και ελαιόλαδοΗ έκθεση στον ήλιο, το αλάτι της θάλασσας και η ζέστη αφυδατώνουν το δέρμα, για αυτό και το καλοκαίρι η επιδερμίδα χρειάζεται ακόμα πιο συστηματική και επιμελή φροντίδα. Σπιτική κρέμα after sun με αλόη και ελαιόλαδο

Στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε after sun προϊόντα, κατάλληλα για την ενυδάτωση του δέρματος μετά την παραλία. Ακόμα καλύτερα βέβαια, μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας after sun κρέμα για πρόσωπο και σώμα με αγνά υλικά και σίγουρα μικρότερο κόστος.

After sun σπιτική κρέμα για το πρόσωπο

Η αλόη έχει θεραπευτικές ιδιότητες και δεν είναι τυχαίο ότι θεωρείται ένα θεραπευτικό φυτό με πολλά οφέλη για την υγεία του οργανισμού. Είναι πλούσια σε βιταμίνες Α, Β, C και περιέχει επίσης και περιέχει επίσης φολικό οξύ, ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρο, κάλιο και μαγγάνιο.

Διαβάστε Επίσης  Χαμομήλι ο φυσικός σύμμαχος υγείας και ομορφιάς!

Σπιτική κρέμα after sun με αλόη και ελαιόλαδο

Για την after sun κρέμα θα χρειαστείτε:

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας έλαιο καρύδας
1 κουταλάκι του γλυκού βουτυροκακάο
1 κουταλάκι του γλυκού shea butter
1 κουταλιά της σούπας μελισσοκέρι
15 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας
3 κουταλιές της σούπας τζελ αλόης

Τι πρέπει να κάνετε:

Σε ένα μπεν μαρί ζεστάνετε το ελαιόλαδο, το έλαιο καρύδας, το βουτυροκακάο, το shea butter και το μελισσοκέρι. Μόλις λιώσουν και ομογενοποιηθούν τα υλικά, απομακρύνετε από τη φωτιά και προσθέστε το αιθέριο έλαιο λεβάντας. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς και στη συνέχεια προσθέστε το τζελ αλόης και ανακατέψτε ξανά.

Διαβάστε Επίσης  Τα μυστικά του σαμπουάν για τέλεια μαλλιά

Βάλτε την κρέμα σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς και χρησιμοποιήστε την κρέμα για την φροντίδα της επιδερμίδας μετά το μπάνιο. Σπιτική κρέμα after sun με αλόη και ελαιόλαδο

Πηγή συνταγής: gardentherapy.ca

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *