Γιώργος Γεροντιδάκης: Ένας γεννημένος ηθοποιός

Γιώργος Γεροντιδάκης: Ένας γεννημένος ηθοποιόςΤην Πέμπτη το βράδυ οι αγαπημένες μας «Άγριες μέλισσες» έπαψαν να «πετούν» στις οθόνες μας ύστερα από 3 τηλεοπτικές σεζόν… Πέρασαν τρεις μέρες και ακόμη μιλούμε για αυτές … Αιτία το καλογραμμένο τους σενάριο αλλά και οι εξαιρετικές ερμηνείες όλων των ηθοποιών. Μια από τις πιο τραγικές φιγούρες του τελευταίου επεισοδίου ήταν σίγουρα ο Ζωητός, ο χαρακτήρας του Γιώργου Γεροντιδάκη, τον οποίο λατρεύαμε να μισούμε σε όλη τη διάρκεια της ζωής των «Άγριων Μελισσών».

Ο Γιώργος Γεροντιδάκης είναι ο ανθρώπος που ανέλαβε να φέρει στα σπίτια μας αυτόν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα που εμπνεύστηκαν και «κέντησαν» η Μελίνα Τσαμπάνη και ο Πέτρος Καλκόβαλης και κατάφερε να τον «απογειώσει» με το ταλέντο του. Με το τέλος της σειράς ήρθε και το δικό του, σαν εξιλέωση για όσα είχε κάνει. Παρά το γεγονός, όμως, πως τα αμαρτήματα του ήταν πολλά και έκανε πολλές φορές τους τηλεθεατές να αγανακτήσουν όλοι στο τέλος πόνεσαν μαζί του σαν να του τον συγχώρεσαν … όσα είχε κάνει. Το Τwitter, επίσης, τον τίμησε με το δικό του hashtag στο οποίο μάλιστα απένειμαν στον Γιώργο Γεροντιδάκη το βραβείο ερμηνείας κάτι που του άξιζε και με το παραπάνω.

Το άστρο του, όμως, του Γιώργου, δεν έλαμψε ξαφνικά στην καθημερινή σειρά του Αντ1, αφού είναι απο εκείνα τα ξεχωριστά παιδιά που ανακάλυψαν το ταλέντο τους σχεδόν με το που περπάτησαν … Έτσι, λοιπόν, σήμερα μόλις στα 33 του χρόνια έχει ένα πλούσιο timeline ζωής….

22 Νοεμβρίου 1988

Ο πρώτος γιος της οικογένειας Γεροντιδάκη, ο μικρός Γιώργος, γεννήθηκε στις 22 Νοεμβρίου του 1988 στην Αθήνα όπου και μεγάλωσε. Ο ίδιος, βέβαια, θα ήθελε να είχε γεννηθεί στα Χανιά απ όπου κατάγεται γιατί τα λατρεύει. Έχει αλλά τέσσερα αδέλφια: δυο αγόρια και δυο κορίτσια. Ως μεγαλύτερος είχε πάντα την τάση να προσέχει τα μικρότερα παιδιά της οικογένειας στα οποία έχει μεγάλη αδυναμία. Τα δυο κορίτσια, σήμερα, ασχολούνται με τα οικονομικά ενώ τα αγόρια είναι σεφ. Μάλιστα, τον έναν από αυτούς, τον Αλέξανδρο, ο Γιώργος μας τον σύστησε πρόσφατα μέσα από μια κοινή συνέντευξη που έδωσαν στο περιοδικό Hello και όπως είπαν είναι τόσο δεμένοι μεταξύ τους που δεν χρειάζεται να πουν πολλά για να καταλάβουν πως νιώθει ο καθένας.

Διαβάστε Επίσης  Kate Middleton: Στο πλευρό της οι γονείς μετά την εξομολόγηση για τον καρκίνο – «Σοκαρισμένοι και απελπισμένοι»

Ποδόσφαιρο

Ήταν πάντα ένα ψηλό παιδί το οποίο σήμερα φτάνει το 1.92. Αυτό το χαρακτηριστικό του, μάλιστα, τον «έστειλε» να υπηρετήσει τη θητεία του στην Προεδρική φορά, ωστόσο, ο Γιώργος Γεροντιδάκης δεν προτίμησε το μπάσκετ όπως θα ήταν αναμενόμενο, αλλά το ποδόσφαιρο, το οποίο είναι η αδυναμία του. Παίζει στην ομάδα των ηθοποιών και δεν χάνει αγώνα όσο «βαρύ» και αν είναι το πρόγραμμα του αφού τον χαλαρώνει.

Στέφανος Καρούζος

Ο Γιώργος ανήκει σε εκείνη την κατηγορία ανθρώπων οι οποίοι βρήκαν από νωρίς αυτό που τους ταιριάζει στη ζωή. Στην περίπτωση του μάλιστα το «νωρίς» σημαίνει «πολύ νωρίς», αφού ο πρώτος του ρόλος ήρθε σε ηλικία μόλις 9 ετών. Ο 11χρονος «Στέφανος Καρούζος» ήταν ο χαρακτήρας που κλήθηκε να υποδυθεί στο πολυβραβευμένο «Pepermint» το 1999, έναν ήρωα τον οποία σε μεγαλύτερη ηλικία υποδύθηκε ο μοναδικός Γιώργος Χωραφάς. Το ταλέντο του ήταν ολοφάνερο γι’ αυτό και μετά από αυτή τη συμμετοχή και μετά άρχισε η πορεία του ως ηθοποιός τόσο στην τηλεόραση όσο και τον κινηματογράφο.

Γιώργος Γεροντιδάκης: Ένας γεννημένος ηθοποιός

Ηθοποιός από κούνια

Τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια τα πέρασε στα πλατώ, ως επαγγελματίας ηθοποιός. Όπως έχει πει μπορεί να έχασε ένα κομμάτι της ανεμελιάς των παιδικών του χρόνων, όμως, η διαδρομή αυτή τον γέμισε με εμπειρίες και συνεργασίες με σημαντικούς ανθρώπους της δουλειάς του. Το παιδάκι από το Pepermint, έδωσε τη σειρά του στο νεαρό αγόρι από τα «Φτερά του έρωτα» και λίγο αργότερα στον ψιλόλιγνο έφηβο απο τη «Βέρα στο δεξί» δίπλα στην Κάτια Δανδουλάκη την οποία έμελε να συναντήσει και χρόνια αργότερα στις «Άγριες μέλισσες» ως «μητέρα» του. Η λίστα με τις δουλειές του μεγάλη. Στον κινηματογράφο: «Οξυγόνο», «Αγάπη στα 16», «Δεμένη κόκκινη κλωστή» ενώ στην τηλεόραση: «Επτά θανάσιμες πεθερές», “L.A.P.D”, “O πρίγκιπας της φωτιάς» κα. Ύστερα ήρθαν οι .. «μέλισσες»…

Διαβάστε Επίσης  O Λαυρέντης Μαχαιρίτσας χαρίζει μέρος των εσόδων από τις συναυλίες του στην ενίσχυση των πυροπαθών!

Άγριες Μέλισσες

Ήταν Μάιος του 2019 όταν δέχτηκε ένα τηλεφώνημα για να συμμετάσχει σε οντισιόν για μια καινούργια σειρά. Η Μελίνα Τσαμπάνη τον ρώτησε αν είναι έτοιμος να κάνει “τον κακό”, αφού μέχρι τότε δεν του είχε ξανατύχει τέτοιος ρόλος. Απ’ ότι φαίνεται ήταν και έτσι «γεννήθηκε» ο «σκληροτράχηλος» Μελέτης Ζωητός. Τρεις σεζόν τον υποδύθηκε με πάθος «χαρίζοντας» του απλόχερα όλο του το ταλέντο. Ότι και αν έκανε από τη μια μας θύμωνε και από την άλλη κανείς δεν μπορούσε να του κρατήσει πραγματικά κακία. Αυτό οφείλεται τόσο στον ίδιο τον Γιώργο ο οποίος είναι πολύ συμπαθής αλλά και στο γεγονός ότι ο «Μελέτης» ήταν ένας ιδιαίτερα «καλογραμμένος» χαρακτήρας. Ένας ήρωας που έκανε κακό αλλά παράλληλα ήταν πιστός, στον Δούκα, τον Κωνσταντή την Πηνελοπη, έτοιμος να δώσει τη ζωή του γι αυτούς. Ηταν κυνικός αλλά και βαθιά πληγωμένος. Ήταν ο Μελέτης που σημάδεψε το φιναλε της σειράς, όσο και ο Γιώργος Γεροντιδάκςη με την ερμηνεία του. Ο ίδιος μάλιστα αποχαιρέτησε τη σειρά στο ίνσταγκραμ με ένα μεγάλο ευχαριστώ. Αν και το ίδιο ευχαριστώ πρέπει να του πούμε όλοι εμείς για τη μοναδική του ερμηνεία.

«Ανακούφιση! Τελείωσε ένα τεράστιο κεφάλαιο, ένα μοναδικό ταξίδι που θα έχω και θα έχουμε χαραγμένο στο μυαλό και την καρδιά μας! Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σ όλους τους ανθρώπους που παρακολουθησαν, αγάπησαν και στήριξαν την δουλειά μας αυτά τα τρία χρόνια γιατί χωρίς εσάς δεν θα είχαμε την χαρά να ζήσουμε ότι ζήσαμε στο Διαφάνι μας! Σας ευχαριστούμε για όλα!!».

Ηθοποιός

Ο Γιώργος Γεροντιδακης δεν δηλώνει εύκολα «ηθοποιός» αφού προτιμά να λέει πως είναι ένας άνθρωπος που ασχολείται με το χώρο της υποκριτικής. Η λέξη ηθοποιός που σημαίνει «ποιώ ήθος» του φαίνεται «βαριά» αφού είναι ένας άνθρωπος ταπεινός και χαμηλών τόνων…

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *