Καιρός: Επιδείνωση από το μεσημέρι με ισχυρές βροχές και κίνδυνο πλημμυρών

Καιρός: Επιδείνωση από το μεσημέρι με ισχυρές βροχές και κίνδυνο πλημμυρώνΣε ποιες περιοχές θα είναι έντονα τα φαινόμενα – Άνεμοι έως 6 μποφόρ σήμερα στα πελάγη – Πότε αναμένεται βελτίωση
Επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις, προβλέπεται σήμερα και αύριο στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

Η κακοκαιρία, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδέινωσης της ΕΜΥ, θα «επισκεφθεί» τις προμεσημβρινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, βαθμιαία στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία και από το απόγευμα στη Θεσσαλία. Τα φαινόμενα το βράδυ στα δυτικά θα εξασθενήσουν, ενώ τη νύχτα προς το Σάββατο θα επεκταθούν στην ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια.

Αύριο θα σημειωθεί και πτώση στα κεντρικά και βόρεια, της τάξης των 4 με 6 βαθμών Κελσίου και δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 23 με 26 βαθμούς και στα κεντρικά τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου με τα ισχυρά φαινόμενα να συνεχίζονται στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα επηρεάσουν κατά τόπους όλη την ηπειρωτική Ελλάδα. Επίσης θα υπάρξει και ενίσχυση των βορειοδυτικών ανέμων έως και 6-7 μποφόρ στο Ιόνιο και 5-6 μποφόρ στο Αιγαίο. Ύφεση των φαινομένων αναμένεται το βράδυ.

Παράλληλα, με την έλευση αυτής της διαταραχής αναμένουμε σημαντική και σταδιακή βελτίωση των πυρομετεωρολογικών συνθηκών στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με τα επίπεδα επικινδυνότητας να υποχωρούν σημαντικά έως το Σάββατο 09/07. Το πολύ υψηλό δυναμικό για την εκδήλωση και εξάπλωση δασικών πυρκαγιών καθοδηγούμενων από τον άνεμο θα επιμείνει σήμερα στα Δωδεκάνησα (μεγάλη προσοχή στη Ρόδο) και τοπικά στην Αν. Σάμο.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί σε εκείνες τις περιοχές όπου οι Β/ΒΔ άνεμοι θα “ευθυγραμμίζονται” με την την τοπογραφία και τη δασική καύσιμη ύλη, μεγιστοποιώντας το δυναμικό εκδήλωσης ακραίας συμπεριφοράς.

Διαβάστε Επίσης  Γουδί: Βρέθηκε στην Ομόνοια ο 11χρονος που είχε εξαφανιστεί – Έπεσε θύμα εκμετάλλευσης

Ο καιρός σήμερα

Aναμένονται βροχές και καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα. Οι καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις έως και μεγάλου μεγέθους. Στα υπόλοιπα τμήματα αναμένονται τοπικές νεφώσεις με τοπικές βροχές στα νότια ηπειρωτικά τμήματα. Δυσμενείς πυρομετεωρολογικές συνθήκες θα επικρατήσουν στα Δωδεκάνησα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 13 έως 29 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 13 έως 34, στην Ήπειρο από 14 έως 33 βαθμούς, στην Θεσσαλία από 15 έως 36 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 14 έως 33-35, στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 29-31 βαθμούς, στις Κυκλάδες από 20 εώς 28-29, στην Κρήτη από 15 έως 33-36 και τα Δωδεκάνησα από 20 έως 33-34.

Βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5-6 μποφόρ στο Ιόνιο και έως 5 και στα νοτιοανατολικά εώς 6 μποφόρ στο Αιγαίο.

 

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη Μακεδονία λίγες νεφώσεις που από τις προμεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Στη Θράκη λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι – απόγευμα από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

 

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο θα είναι κατά τόπους ισχυρά, από το βράδυ όμως θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι το απόγευμα σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Επίσης  Τουρισμός για Όλους: Voucher διακοπών αξίας έως και 400 ευρώ - Όλο το ΦΕΚ με τους δικαιούχους

 

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από τις προμεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα στη Θεσσαλία θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και από ο απόγευμα από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

 

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

 

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του βορείου Αιγαίου αρχικά γενικά αίθριος, βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από το βράδυ στα βορειότερα νησιά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στα Δωδεκάνησα σχεδόν αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

 

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από τις προμεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το βράδυ βορειοδυτικοί 3 με τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

 

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και το μεσημέρι – απόγευμα σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *