Σπιτική μαρμελάδα κεράσι

 

Σπιτική μαρμελάδα κεράσι

Σπιτική μαρμελάδα κεράσι

 

Υλικά

1 κιλό κεράσια (χωρίς κουκούτσια)
3/4 φλ. τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη
1/2 κ. γλ. ψιλοτριμμένο ξύσμα λεμονιού
1 κ. σ. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
1 πρέζα αλάτι

 

Σπιτική μαρμελάδα κεράσι

 

Εκτέλεση:

Τοποθετήστε τα κεράσια στο μπολ του επεξεργαστή τροφίμων ή του μπλέντερ και χτυπήστε τα με ρυθμό 3 δευτερολέπτων αρκετές φορές για να τα ψιλοκόψετε μερικώς. Φροντίστε να μην πολτοποιήσετε τα κεράσια.

Τοποθετήστε ένα πιατάκι ή ένα μικρό πιάτο στην κατάψυξη. Αυτό θα χρησιμοποιηθεί για να ελέγξετε τη συνοχή της μαρμελάδας αργότερα.

Διαβάστε Επίσης  Σπανακόρυζο

Τοποθετήστε τα κεράσια, τη ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και το αλάτι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και αφήστε τα να βράσουν, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια προς υψηλή και σιγοβράστε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι το μείγμα να πήξει ελαφρώς και να φαίνεται ότι αρχίζει να γίνεται ζελέ, περίπου για 20 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά. Η μαρμελάδα θα είναι σχετικά ρευστή αλλά θα πήξει περισσότερο καθώς θα σταθεροποιείται.

Διαβάστε Επίσης  Νηστίσιμοι κουραμπιέδες με λάδι από την Αργυρώ

Για να ελέγξετε αν είναι έτοιμη, προσθέστε μια μικρή κουταλιά μαρμελάδας στο πιάτο που είχατε τοποθετήσει στην κατάψυξη και επιστρέψτε το στην κατάψυξη για περίπου 2 λεπτά. Αφαιρέστε το πιάτο και σπρώξτε απαλά τη μαρμελάδα με ένα κουτάλι ή το δάχτυλό σας. Αν τσαλακωθεί, είναι έτοιμη. Αν όχι, μαγειρέψτε τη μαρμελάδα για άλλα 5 λεπτά και επαναλάβετε.

Μεταφέρετε τη μαρμελάδα σε ένα γυάλινο βάζο και αφήστε τη να κρυώσει εντελώς. Καλύψτε και φυλάξτε τη στο ψυγείο.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *