Καιρός: Χαλάει με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας – Πού θα βρέξει

Καιρός: Χαλάει με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας – Πού θα βρέξει

«Φθινοπωρινή» στροφή θα παρουσιάσει ο καιρός τις προσεχείς ημέρες σε μεγάλο τμήμα της χώρας.

Αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο, με τις μέγιστες τιμές να μην ξεπερνούν τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες.

Αναλυτική πρόγνωση
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, αύριο, Τετάρτη, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στη Μακεδονία, κυρίως στα ορεινά.

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος στην υπόλοιπη χώρα με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά και πιθανώς στα ορεινά της Θεσσαλίας μεμονωμένες καταιγίδες.

Διαβάστε Επίσης  Τα Μερομήνια «αποκαλύπτουν»: Αυτός θα είναι ο καιρός τον Μάρτιο και το Πάσχα 2018

Η θερμοκρασία αύριο θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα, φτάνοντας στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 36 με 38 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη ο καιρός θα παραμείνει γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις στα κεντρικά και τα βόρεια. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οι νεφώσεις στα ηπειρωτικά και την Εύβοια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι (βροχές) κυρίως στα ορεινά, ενώ μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Την Παρασκευή, ωστόσο, ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή μεταβολή, αρχικά στα βόρεια και από το απόγευμα στα δυτικά και τα κεντρικά, με τοπικές βροχές και κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

Διαβάστε Επίσης  Διακοπή Ρεύματος ΔΕΗ : Διακοπές ρεύματος την Τετάρτη (11/10/2023 ) στην Αττική

Νέα πτώση της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο -Πού θα έχει φαινόμενα

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, τις Σποράδες και την Εύβοια, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα.

Ο χάρτης του meteo.gr για τον καιρό του Σαββάτου:

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *