Φωτιές: Ανεξέλεγκτη η φωτιά σε Αχαΐα και Ηλεία – Νέο μήνυμα 112 για εκκένωση χωριών

Ενδεικτικό της επικινδυνότητας της φωτιάς είναι ότι οι κάτοικοι άλλων τριών χωριών στην Ηλεία έλαβαν μήνυμα από το 112 για να απομακρυνθούν.

Ώρες αγωνίας για τους κατοίκους σε Αχαΐα και Ηλεία με την φωτιά να μαίνεται ανεξέλεγκτη και τους ανέμους να δυσχεραίνουν το έργο των επίγειων δυνάμεων της Πυροσβεστικής αφού τα εναέρια μέσα θα ξαναμπούν στη μάχη από το πρώτο φως της ημέρας.

Ενδεικτικό της επικινδυνότητας της φωτιάς είναι ότι οι κάτοικοι άλλων τριών χωριών στην Ηλεία έλαβαν μήνυμα από το 112 για να απομακρυνθούν.

Διαβάστε Επίσης  Η Μήδεια του Καλαμακίου: Για να εκδικηθεί τον άπιστο άντρα της Στραγγάλισε τα τρία της παιδιά

Ανησυχεί το μέτωπο στην Ηλεία

Η φωτιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Πόρτες της Αχαΐας και στη συνέχεια πέρασε στη γειτονική περιφερειακή ενότητα, απειλεί αυτή τη στιγμή τρεις κοινότητες του δήμου Ήλιδας στην Ηλεία.

«Το πύρινο μέτωπο κατευθύνεται προς τις κοινότητες, Κότρωνα και Καραγιαννέικα, οι οποίες έχουν ήδη εκκενωθεί, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να ανακόψουν τη φωτιά πριν φθάσει στην ορεινή κοινότητα, Λάττα» ανέφερε νωρίτερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος.

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ανακόπηκε το μέτωπο στο χωριό Βάλμη Ηλείας, που είχε εκκενωθεί νωρίτερα για προληπτικούς λόγους.

Διαβάστε Επίσης  Χιλιάδες κόσμου καταφθάνουν στους Βουλιαράτες για την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα

Σύμφωνα πάντως με την τελευταία ενημέρωση από κυβερνητικές πηγές η εικόνα στα δυτικά (Κότρωνα) είναι βελτιωμένη και η κατάσταση αντιμετωπίζεται επιτυχώς. Η προσοχή επικεντρώνεται τώρα στο ανατολικό μέτωπο, όπου αυτή την ώρα η Πυροσβεστική έχει αναπτύξει ισχυρές δυνάμεις, κυκλώνοντας τη φωτιά.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης παίρνουν μέρος 130 πυροσβέστες με 43 οχήματα, καθώς και τέσσερα πεζοπόρα τμήματα, με τη συνδρομή εθελοντών πυροσβεστών και υδροφόρων ΟΤΑ.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *