Η Γη της Ελιάς: «Τι λιγουρεύεσαι τώρα; Το σπίτι ή το ελαιοτριβείο;»

Η Γη της Ελιάς: «Τι λιγουρεύεσαι τώρα; Το σπίτι ή το ελαιοτριβείο;»Ο Λυκούργος κι ο Ισίδωρος κάνουν διάφορα ξεκαθαρίσματα στη «Γη της Ελιάς» και συζητούν για το ελαιοτριβείο του Ιάκωβου. Μπορεί ο Ιάκωβος να έφυγε, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι η οικογένειά του δε θα διεκδικήσει όσα άφησε πίσω. Ο Ισίδωρος έμαθε ότι τα οικονομικά θα τα κανονίσει ο Λυκούργος κι έτσι φροντίζει να κάνουν μία συνάντηση.Η Γη της Ελιάς: «Τι λιγουρεύεσαι τώρα; Το σπίτι ή το ελαιοτριβείο;»

«Πολύ συχνά με καλείς στο σπίτι σου τελευταία και θα σου μείνει κανά κουσούρι», αστειεύεται ο Λυκούργος, αλλά ο Ισίδωρος του απαντάει ότι ύστερα από τόσα χρόνια πρέπει να τα αφήσουν πίσω τους. «Ε τώρα με κάποιον τρόπο συγγενεύουμε πια», του απαντάει.

Διαβάστε Επίσης  Σασμός: Ο Μανώλης ξελασπώνει τον Μαθιό

«Την ώρα που έφυγε ο Ιάκωβος άδειασα ψυχικά και το μόνο που προσπαθώ να κάνω είναι ό,τι ευφραίνει καρδία, τίποτα άλλο», αναφέρει ο Λυκούργος.

«Και πολύ καλά θα κάνεις κι εγώ για τον Ιάκωβο σε κάλεσα, μου είπε ότι εσύ θα κάνει όλες τις διαπραγματεύσεις με τα οικονομικά», απαντάει κατευθείαν ο Βρεττάκος κι ο Λυκούργος δεν χάνει ευκαιρία κι αμέσως τον ρωτάει στα ίσα: «Δε μου λες. Τι λιγουρεύεσαι τώρα; Το σπίτι ή το ελαιοτριβείο;».

Ο Ισίδωρος ξεκαθαρίζει στον Λυκούργο ότι το ελαιοτριβείο μπορεί να του αποτελέσει απειλή, στη «Γη της Ελιάς», αφού μπορεί να πέσει στα χέρια κάποιου ανταγωνιστή. Ο Ιάκωβος έχει φτιάξει πολύ καλά το ελαιοτριβείο με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας. «Δεν τσιγκουνεύτηκε καθόλου», τόνισε ο Λυκούργος.

Διαβάστε Επίσης  H Mάγισσα: Αποχώρηση σοκ από τον πύργο των Λασκαραίων

Ο Ισίδωρος γνωρίζει πολύ καλά τι έχει κάνει ο Ιάκωβος και τρέμει μην προλάβουν τα νέα άλλοι. «Πρώτα εμένα θα ενημερώσεις έτσι; Και μετά τους υπόλοιπους», λέει με αγωνία στον Λυκούργο κι εκείνος τον διαβεβαιώνει ότι θα είναι ο πρώτος που θα μάθει τις τιμές των μηχανημάτων.Η Γη της Ελιάς: «Τι λιγουρεύεσαι τώρα; Το σπίτι ή το ελαιοτριβείο;»

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *