Καρπούζι: Έχει λίγες θερμίδες, είναι πλούσιο σε βιταμίνες, βοηθά στην απώλεια βάρους, δρα κατά της γήρανσης και προστατεύει από διάφορους τύπους καρκίνου

Καρπούζι: Έχει λίγες θερμίδες, είναι πλούσιο σε βιταμίνες, βοηθά στην απώλεια βάρους, δρα κατά της γήρανσης και προστατεύει από διάφορους τύπους καρκίνουΚαρπούζι: Οι ευεργετικές του ιδιότητες

Την οικογένεια Curcubitaceae, όπου ανήκει το αγγούρι και η κολοκύθα ανήκει και το καρπούζι , το οποίο αποτελείται κατά 92% από νερό ενώ η ελληνική του ονομασία είναι υδροπέπων.

Ο χυμός του είναι πλούσιος σε ζάχαρα και θρεπτικά συστατικά. Το καρπούζι έχει λίγες θερμίδες και πιο συγκεκριμένα 100 με 200 θερμίδες ανά 1000 γραμμάρια. Τα συστατικά που περιέχει είναι βιταμίνες C,A,B1, B6, μαγνήσιο, β-καροτένιο, κάλιο, φυτικές ίνες, λυκοπένιο και γλουταθειόνη.

Από εκεί και πέρα, το καρπούζι βοηθά στην απώλεια βάρους και συμβάλλει στη σωστή νεφρική λειτουργία. Δρα κατά της γήρανσης και προστατεύει τον οργανισμό από διάφορους τύπους καρκίνου. Παράλληλα, προστατεύει τον οργανισμό από τις μολύνσεις, ενώ ενδυναμώνει και την όραση. Το τελευταίο είναι αποτέλεσμα της ενδυνάμωσης των λεμφοκυττάρων, που προσφέρει στον οργανισμό.

Γιατί πρέπει να τρως και τα κουκούτσια από το καρπούζι!

Το καρπούζι βοηθά επίσης στην πνευματική ή ψυχική υγεία του ανθρώπου. Επίσης, το καρπούζι είναι υπεύθυνο και για τη σωστή καρδιαγγειακή λειτουργία του οργανισμού. Δηλαδή, βοηθά τα αγγεία και την καρδιά του σώματος να λειτουργούν σωστά.

Συμβάλλει και στη σωστή αρτηριακή πίεση, αλλά και στη σωστή διουρητική δράση του ανθρώπινου οργανισμού. Το έντερο είναι ακόμη ένα κομμάτι του οργανισμού που βοηθιέται από την κατανάλωση του καρπουζιού.

O απλός και αλάνθαστος τρόπος να ξεχωρίσεις ένα γινωμένο καρπούζι σε δευτερόλεπτα

 

Καρπούζι: Έχει λίγες θερμίδες, είναι πλούσιο σε βιταμίνες, βοηθά στην απώλεια βάρους, δρα κατά της γήρανσης και προστατεύει από διάφορους τύπους καρκίνου

 

Καρπούζι: Τι περιέχει;

 

Νερό (gr.) 256
Ενέργεια (Kcal) 84
Πρωτεΐνες (gr.) 5.7
Λιπαρά (gr.) 3.5
Υδατάνθρακες (gr.) 74.8
Φυτικές Ίνες (gr.) 1.1
Ασβέστιο (mg) 19.6
Σίδηρο (mg) 0.7
Μαγνήσιο (mg) 28
Φώσφορο (mg) 30.8
Κάλιο (mg) 314

Νάτριο (mg) 2.8
Ψευδάργυρο (mg) 0.3
Βιταμίνη C (mg) 22.7
Θειαμίνη (mg) 0.1
Ριβοφλαβίνη (mg) 0.1
Νιασίνη (mg) 0.5
Βιταμίνη B-6 (mg) 0.1
Βιταμίνη A (IU) 1593

 

Τρώγονται οι σπόροι Καρπουζιού?

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *