Μίνι καύσωνας την Πέμπτη – Ασφυκτική η ατμόσφαιρα – Πόσο θα φτάσει ο υδράργυρος

Την Πέμπτη 23 Ιουνίου προς Παρασκευή 24 Ιουνίου φαίνεται να κλείνει ο κύκλος του πρώτου καύσωνα, για αυτό το καλοκαίρι καθώς σύμφωνα με τα όσα είπε ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος «η Πέμπτη προβλέπεται ότι θα είναι η πιο ζεστή μέρα όλης της εβδομάς».

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν την Πέμπτη και θα φτάσουν τοπικά στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Μακεδονία τους 40 με 41 βαθμούς.

Η αλλαγή του σκηνικού έρχεται από το απόγευμα της Πέμπτης όπου ένα ψυχρό μέτωπο θα δώσει ισχυρές καταιγίδες σε αρκετά μέρη της χώρα ενώ η πτώση της θερμοκρασίας στη βόρεια Ελλάδα θα είναι εντυπωσιακή.

«Πέμπτη βράδυ θα έχουμε ισχυρές καταιγίδες στην Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη καθώς περνάει ένα ψυχρό μέτωπο από τα Βόρεια Βαλκάνια και φτάνει μέχρι και την χώρα μας», είπε ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ Παναγιώτης Γιαννόπουλος στο Newsbomb.gr.

Και συνέχισε: «Αυτό το ψυχρό μέτωπο θα ρίξει τη θερμοκρασία αρκετά. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή στην Βόρεια Ελλάδα το θερμόμετρο θα φτάσει στους 31 – 33 βαθμούς από τους 39 που θα έχει την Πέμπτη. Οπωσδήποτε θα δροσίσει αρκετά στη Βόρεια Ελλάδα και τις υπόλοιπες περιοχές. Ακόμη και στην Αθήνα θα είναι αισθητή η πτώση θερμοκρασίας την Παρασκευή καθώς θα έχουμε 34 με 35 βαθμούς».

Διαβάστε Επίσης  Έγκλημα στο Μεσολόγγι: «Ο κρεοπώλης δεν ήταν μόνος»

Τόνισε μάλιστα ότι αύριο θα είναι η τελευταία μέρα του καύσωνα: «Αύριο είναι η τελευταία μέρα που θα έχει αρκετή ζέστη. Αύριο ο υδράργυρος θα πάει στην Θεσσαλία και Ανατολική Στερεά 40 – 41 βαθμούς κελσίου αυτές θα είναι οι μέγιστες τιμές. Στην Αθήνα την Πέμπτη θα έχουμε 38 – 39 βαθμούς κελσίου».

Κλείνοντας ο κ. Γιαννόπουλος ανέφερε στο Newsbomb.gr: «Την Παρασκευή θα μπει ένας βοριάς στο Αιγαίο και θα φτάσει τα 6-7 μποφόρ. Τις επόμενες ημέρες δεν θα ανέβει η θερμοκρασία σε επίπεδα πάνω από 37 βαθμούς. Στην Αθήνα από την Παρασκευή θα έχουμε 34-35 βαθμούς και την Κυριακή μπορεί να πάει στο 36».

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού για τον καύσωνα

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού την Τρίτη 21 Ιουνίου στο οποίο αναφέρει ότι η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας προβλέπεται να φθάσει:

Διαβάστε Επίσης  Άμφισσα: Αποκάλυψη - Τι υποστηρίζει ο δολοφόνος της 13χρονης

Α. ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ

1. Την Τετάρτη (22-06-2022) τους 35 με 37 και κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

2. Την Πέμπτη (23-06-2022) τους 36 με 39 βαθμούς και τοπικά στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την κεντρική Μακεδονία τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου.

3. Την Παρασκευή (24-06-2022) και το Σάββατο (25-06-2022) η θερμοκρασία θα πέσει κατά 2 με 3 βαθμούς και η μέγιστη τιμή θα φθάσει στα κεντρικά και τα νότια τους 37 με 38 βαθμούς, ενώ στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

4. Την Κυριακή (26-06-2022) προβλέπεται από τα δυτικά νέα άνοδος της θερμοκρασίας.

Β. ΣΤΙΣ ΝΗΣΙΩΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

1. Το τριήμερο Τετάρτης – Παρασκευής τους 33 με 35 βαθμούς με εξαίρεση τις Κυκλάδες, όπου δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 32 βαθμούς Κελσίου.

2. Το Σάββατο και την Κυριακή η θερμοκρασία στα νησιά του Αιγαίου θα πέσει κατά 2 με 3 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ιονίου την Κυριακή θα παρουσιάσει άνοδο.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *