Μπισκοτογλυκό με Άνθος Αραβοσίτου και άρωμα λεμονιού

Μπισκοτογλυκό με Άνθος Αραβοσίτου και άρωμα λεμονιούΠανεύκολο, δροσερό, πεντανόστιμο μπισκοτογλυκό ψυγείου με Άνθος Αραβοσίτου και άρωμα λεμονιού. Μια εύκολη και γρήγορη στην παρασκευή της συνταγή για ένα αέρινο, καλοκαιρινό γλυκό για να το απολαύσετε με την οικογένειά σας και τους καλεσμένους σας. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

Για την κρέμα

1320 ml γάλα
2 φακελάκια Άνθος Αραβοσίτου με γεύση βανίλια βραστό (Γιώτης)
140 γρ. ζάχαρη
30 γρ. βούτυρο
1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού

Για την σαντιγί

1 κουτί Garni με γεύση βανίλιας (Γιώτης)
400 ml γάλα
Για τις στρώσεις
27 cream crackers
200 ml γάλα
Για το σερβίρισμα
6 cream crackers, τριμμένα
ζάχαρη άχνη
κανέλα σε σκόνη

Εκτέλεση συνταγής

Για την κρέμα: Ετοιμάζετε το Άνθος Αραβοσίου Γιώτης σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του. Το αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσει τελείως το βούτυρο. Αφήνετε στην άκρη την κρέμα μέχρι να κρυώσει, ανακατεύοντάς τη τακτικά για να μην πιάσει κρούστα.

Διαβάστε Επίσης  Η πιο εύκολη συνταγή για κοτόπουλο με ρύζι

Για την σαντιγί: Ετοιμάζετε το Garni βανίλια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μόλις κρυώσει η κρέμα Άνθος αραβοσίτου προσθέτετε στην κρέμα 100 γρ. από το έτοιμο Garni και ανακατεύετε με απαλές κινήσεις μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Για τις στρώσεις: Βουτάτε τα cream crackers στο γάλα και απλώνετε, σε μια στρώση, 9 από τα crackers σε ανάλογου μεγέθους ταψί. Από πάνω ρίχνετε την μισή κρέμα Άνθος Αραβοσίτου και την στρώνετε ομοιόμορφα.

Διαβάστε Επίσης  Σπανακόρυζο με γαρίδες

Μετά συνεχίζετε τοποθετώντας από πάνω μια ακόμα στρώση από 9 cream crackers, τα οποία βουτάτε στο γάλα, και από πάνω απλώνετε ομοιόμορφα την υπόλοιπη κρέμα. Τέλος βάζετε άλλη μια στρώση από 9 crackers βουτηγμένα και πάλι στο γάλα.

Σε ένα κορνέ ή σακούλα ζαχαροπλαστικής με μεγάλο ακροφύσιο, βάζετε την υπόλοιπη σαντιγί και γαρνίρετε το γλυκό σας, δημιουργώντας ροζέτες στην επιφάνειά του. Το βάζετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

Για το σερβίρισμα: Σερβίρετε δροσερό το γλυκό σας πασπαλισμένο με τα τριμμένα cream crakers, με ζάχαρη άχνη και με σκόνη κανέλας. Καλή σας απόλαυση!

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *