Φωτιές: Μέτωπα σε Φωκίδα, Φθιώτιδα και Χαλκιδική – Μεγάλη κινητοποίηση

  • Post category:ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιές: Μέτωπα σε Φωκίδα, Φθιώτιδα και Χαλκιδική – Μεγάλη κινητοποίησηΜάχη με τρεις πυρκαγιές το μεσημέρι της Κυριακής.
Τρεις νέες εστίες πυρκαγιάς ξέσπασαν την Κυριακή σε Φθιώτιδα, Φωκίδα και Χαλκιδική, και εξαιτίας των ισχυρών ανέμων πήραν γρήγορα μδιαστάσεις. Φωτιές: Μέτωπα σε Φωκίδα, Φθιώτιδα και Χαλκιδική – Μεγάλη κινητοποίηση

Περισσότεροι από 100 πυροσβέστες και εναέρια μέσα κινητοποιήθηκαν για την κατάσβεσή τους.

Επί του παρόντος, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, κανένα από τα τρία πύρινα μέτωπα δεν απειλεί σπίτια ή οικισμούς.

Ειδικότερα, λίγο μετά τις 15: 30, ξέσπασε η φωτιά στην Μόλα Καλύβα, στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής.

Διαβάστε Επίσης  Απίστευτο: Πουλάνε τα νεφρά τους με σημείωμα έξω από νοσοκομείο!

Στην περιοχή έφτασαν 77 πυροσβέστες με εικοσιτέσσερα οχήματα, καθώς και τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποίησαν πέντε αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Λίγο μετά τις 18:30 η φωτιά στην Χαλκιδική ήταν σε ύφεση και σταμάτησαν οι ρίψεις από τα εναέρια μέσα. Ωστόσο οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, παραμένουν στην περιοχή καθώς οι άνεμοι δεν έχουν κοπάσει και υπάρχει κίνδυνος αναζωπύρωσης.

Φωκίδα και Φθιώτιδα

Διαβάστε Επίσης  Κορωνοϊός: 4.036 τα νέα περιστατικά - 79 θάνατοι, 624 διασωληνωμένοι

Η φωτιά στο Ζέλι Φθιώτιδας καίει αγροτοδασική έκταση και εκεί επιχειρούν 28 πυροσβέστες, 12 οχήματα, 2 αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Στη Φωκίδα,η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε γύρω στις 15:00 καίει δασική έκταση στην περιοχή Βουνιχώρα. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 10 οχήματα και 4 αεροσκάφη.

Η Πυροσβεστική ανακοίνωσε μετά τις 5 το απόγευμα της Κυριακής, ότι η φωτιά είχε τεθεί υπό μερικό έλεγχο.Φωτιές: Μέτωπα σε Φωκίδα, Φθιώτιδα και Χαλκιδική – Μεγάλη κινητοποίηση

πηγή

Αφήστε μια απάντηση