Τελικά καίμε περισσότερες θερμίδες όταν ιδρώνουμε

Τελικά καίμε περισσότερες θερμίδες όταν ιδρώνουμεΜπορεί επίσημα το καλοκαίρι να μην έχει μπει ωστόσο η θερμοκρασία έχει αρχίσει και ανεβαίνει επικίνδυνα και όσοι ασκείστε θα έχετε διαπιστώσει ότι ιδρώνετε παραπάνω αυτή την εποχή.Τελικά καίμε περισσότερες θερμίδες όταν ιδρώνουμε

Τι συμβαίνει όμως με τις θερμίδες;

Το περιοδικό Pop Sugar απευθύνθηκε σε δύο ειδικούς και μας έδωσε τις σαφείς απαντήσεις που αναζητούσαμε.

Σύμφωνα λοιπόν με την Meghan Nagel, επικεφαλής του προγράμματος fitness Virtual Health Partners και της καθηγήτριας Becky Kerkenbush από το Πανεπιστήμιο του Wisconsin, o ιδρώτας δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να υπολογίζουμε πόσο γυμναστήκαμε μέσα σε μία ημέρα.

Διαβάστε Επίσης  Αυτές είναι οι τροφές που λειτουργούν σαν καύσιμα για τον οργανισμό μας

Πρόκειται απλώς για τον μηχανισμό που χρησιμοποιεί το σώμα μας για να ρίξει την θερμοκρασία του και λειτουργεί στον καθένα διαφορετικά. Κάποιοι γίνονται κόκκινοι σαν παντζάρια και στάζουν ολόκληροι μετά από έναν απλό περίπατο ενώ άλλοι είναι σχεδόν στεγνοί μετά από μια ώρα cross fit.

Κάτι τέτοιο σημαίνει πως η γυμναστική σε περιβάλλοντα με υψηλές θερμοκρασίες ή με πολλή υγρασία προκαλούν μεγαλύτερες ποσότητες ιδρώτα στο σώμα σου και μπορούν να βοηθήσουν στο κάψιμο περισσότερων θερμίδων όμως μπορεί να αποδειχθούν επικίνδυνα αν δεν προσέχεις.

Διαβάστε Επίσης  Τα 9 οφέλη του να περπατάς ξυπόλυτος στην άμμο

Προφανώς αν ζυγιστείς πριν και μετά από μία ώρα έντονης γυμναστικής, θα δεις την ζυγαριά σου να κατεβαίνει. Αυτό όμως σημαίνει πως εξαιτίας του ιδρώτα έχεις χάσει υγρά και όχι λίπος. Πρέπει λοιπόν αμέσως να πιεις νερό ή/και κάποιο τονωτικό ποτό με ηλεκτρολύτες για να αποφύγεις την αφυδάτωση.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *