Ο σκύλος γλύφει τις πατούσες του – Πότε μπορεί να γίνει επικίνδυνο;

Το γλείψιμο των πελμάτων του σκύλου, είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό όταν παραμένει ήπιο. Ωστόσο, εάν γίνει εντονότερο μπορεί να προκαλέσει δερματικά προβλήματα, κυρίως εξανθήματα.  Ο σκύλος γλύφει τις πατούσες του – Πότε μπορεί να γίνει επικίνδυνο;

Έντονα εξανθήματα ή οξεία υγροδερματίτιδα είναι περιοχές του σώματος τις οποίες έχει γλείψει υπερβολικά πολύ και έχουν ερεθιστεί, είναι κόκκινες, υγρές και ενδέχεται να του δημιουργήσουν πόνο. Τα εξανθήματα αυτά μεγαλώνουν πολύ γρήγορα, πονάνε και χρήζουν άμεσης θεραπείας.

Οι σκύλοι που είναι ευαίσθητοι και επιρρεπείς σε έντονα σπυράκια-εξανθήματα είναι βέβαιο ότι έχουν αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα ή έχουν πολύ άγχος, στρες και η ποσότητα κορτιζόλης που παράγεται κάτω από αυτές τις συνθήκες ευνοεί την εμφάνιση επιφανειακών δερματικών μολύνσεων.

Διαβάστε Επίσης  Χριστουγεννιάτικος στολισμός και κατοικίδια – Τι πρέπει να προσέχουμε

Από την άλλη, ίσως έχετε ακούσει ότι τα μεγαλόσωμα σκυλιά είναι πιο επιρρεπή σε εξανθήματα. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει σε καμία περίπτωση, απλώς μπορούν να κάνουν μεγαλύτερη ζημιά στο δέρμα τους λόγω του όγκου τους, κάνοντας τα εξανθήματα να ματώσουν, να δημιουργηθεί πληγή και να περάσουν βακτήρια ή ακόμα και να τους δημιουργηθεί κολπική μυκητίαση.

Αυτό που έχετε να κάνετε λοιπόν, είναι να προσπαθείτε να το αποτρέπετε από το έντονο γλείψιμο των πελμάτων του, για να μη συνηθίσει σε αυτό και προκαλέσει περισσότερα προβλήματα στον οργανισμό του.  Ο σκύλος γλύφει τις πατούσες του – Πότε μπορεί να γίνει επικίνδυνο;

Διαβάστε Επίσης  Γιατί η γάτα σου μισεί το μπάνιο;

Εάν παρατηρήσετε κάτι φαινομενικά ασυνήθιστο και περίεργο επισκεφθείτε κάποιον κτηνίατρο μήπως χρειαστεί κάποια συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *