Φωτιά στην Γλυφάδα: Κάηκαν σπίτια – Εκκενώθηκε οικισμός – Πυροσβέστης μεταφέρεται στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα

Πυροσβέστης μεταφέρεται στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα

 

——————-

Μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε στη Γλυφάδα και πλέον έχει επεκταθεί στο Πανόραμα Βούλας.

Σύμφωνα με πληροφορίες δόθηκε εντολή εκκένωσης της Άνω Γλυφάδας και του ορεινού Πανοράματος Βούλας, και απομάκρυνση των κατοίκων στις οδούς Αριστείδου, Υμηττού και Λαμίας, ενώ κάηκαν κάποια σπίτια που βρίσκονται πάνω από την οδό Έκτορος ήδη έχουν πιάσει φωτιά, όπως και στο τέρμα Θεσσαλίας.

Οι κάτοικοι έλαβαν μήνυμα από το 112.

 

———————–

Μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου στην άνω Γλυφάδα και συγκεκριμένα στους πρόποδες του Υμηττού στην περιοχή Πουρνάρι.

Η φωτιά σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, ξεκίνησε από υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ στους πρόποδες του Υμηττού, στο τέρμα της οδού Μετσόβου, ενώ λόγω της πυρκαγιάς υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Διαβάστε Επίσης  Απεβίωσε ο εφοπλιστής Περικλής Παναγόπουλος

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Κωνσταντέλλος Γρηγόρης, ζήτησε άδεια εκκένωσης του Πανοράματος πριν από λίγη ώρα.

Συγκεκριμένα σε διακοπές κυκλοφορίας και ρυθμίσεις έχει προχωρήσει η Τροχαία στην Άνω Γλυφάδα, λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη πλησίον της περιοχής Πουρνάρι.

Συγκεκριμένα, πριν από λίγο διακόπηκε η κυκλοφορία στην οδό Υμηττού, από το ύψος της οδού Απόλλωνος, στο ρεύμα προς την θέση Κρεμασμένος Λαγός, ενώ γίνεται εκτροπή κυκλοφορίας στην συμβολή των οδών Μακεδονομάχων και Ηροδότου.

Η πυρκαγιά στην άνω Γλυφάδα κατευθύνεται προς το βουνό και προς τη Βούλα από το τέρμα της οδού Μετσόβου απ’ όπου ξεκίνησε ενώ έχουν ενισχυθεί τα μέσα πυρόσβεσης.

Αυτή την ώρα επιχειρούν στο μέτωπο της πυρκαγιάς τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη «καναντέρ», δύο ελικόπτερα (το ένα για συντονισμό και το άλλο για κατάσβεση) και στο έδαφος 42 πυροσβέστες με 12 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, με την συνδρομή υδροφόρων ΟΤΑ και εθελοντών πυροσβεστών.

Διαβάστε Επίσης  Ποιος ήταν ο Όσιος Λουκάς που τιμάται σήμερα

Στην #πυρκαγιά στο τέρμα της οδού Μετσόβου στην περιοχή Πουρνάρι Γλυφάδας επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 4 Α/Φ, 1 Ε/Π καθώς & 1 Ε/Π για εναέριο συντονισμό. Συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες & υδροφόρες ΟΤΑ.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) June 4, 2022

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν υπάρχουν αναφορές για σπίτια που μπορεί να απειλούνται, αλλά εξακολουθεί να πνέει δυνατός αέρας που προκαλεί ανησυχία στους πυροσβέστες, παρά το γεγονός ότι στην περιοχή δεν υπάρχει δάσος και καίγονται μόνο ξερά χόρτα και χαμηλή βλάστηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *