Πάτρα: Γιατί η Πισπιρίγκου δεν κατέθεσε το αίτημα αποφυλάκισης – Τι είναι αυτό που την κάνει να τρέμει;

Πάτρα: Γιατί η Πισπιρίγκου δεν κατέθεσε το αίτημα αποφυλάκισης – Τι είναι αυτό που την κάνει να τρέμει;
 

Οι δύο εκδοχές που έκαναν την Ρούλα Πισπιρίγκου να μην σκέφτεται καν για την ώρα το αίτημα αποφυλάκισης. Πάτρα: Γιατί η Πισπιρίγκου δεν κατέθεσε το αίτημα αποφυλάκισης – Τι είναι αυτό που την κάνει να τρέμει;

Για πολύ καιρό θα μείνει προφυλακισμένη η Ρούλα Πισπιρίγκου, δεδομένου ότι «παγώνει» το αίτημα αποφυλάκισης, το οποίο επιθυμούσε διακαώς να καταθέσει τις προηγούμενες ημέρες.

Τι συνέβη όμως και άλλαξε στάση η προφυλακισμένη για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας την οποία κατηγορείται ότι η ίδια δολοφόνησε δίνοντας της υψηλή ποσότητα κεταμίνης.

Υπάρχουν δύο εκδοχές. Πρώτον η διερεύνηση των θανάτων της Μαλένας και της Ίριδας και δεύτερον ένα έγγραφο – ντοκουμέντο που καταρρίπτει τους ισχυρισμούς της Ρούλας Πισπιρίγκου για την κεταμίνη.

«Δεν είμαστε έτοιμοι γι’ αυτήν την ενέργεια…»
«Θα γίνει όταν θα είμαστε έτοιμοι, όταν θα είναι έτοιμα τα έγγραφα που θα την συνοδεύουν για να έχει και κάποια ουσία η κατάθεσή της. Αυτή τη στιγμή μη έχοντας ολοκληρώσει το φάκελο που θέλουμε να καταθέσουμε δεν είμαστε έτοιμοι γι’ αυτή την ενέργεια» δήλωσε χθες Πέμπτη ο συνήγορος της 33χρονης, Όθων Παπαδόπουλος, ο οποίος την επισκέφθηκε στην φυλακή.

Διαβάστε Επίσης  Τέμπη: Σε αργία ο σταθμάρχης και ο προϊστάμενός του

Οι δικηγόροι της -πάντα σε συμφωνία μαζί της- αποφάσισαν να ακυρώσουν, τουλάχιστον για την ώρα το αίτημα προκειμένου να βγει η Πισπιρίγκου από την φυλακή.

Διαβάστε επίσης: Πάτρα: Η Τζωρτζίνα μπορεί και να ζούσε αν οι Αρχές είχαν ακολουθήσει το πρωτόκολλο στο θάνατο της Ίριδας
Οι συνήγοροι της έγκλειστης 33χρονης μάνας, αποφάσισαν ν’ αλλάξουν στρατηγική, χωρίς αυτό να οφείλεται σε κάποιο «εμπόδιο» ή σε κάποια διαφορετική δεύτερη σκέψη ως προς την τύχη που θα έχει το αίτημα αποφυλάκισης… με αυστηρούς περιοριστικούς όρους.

Η αιτία είναι πως, όσο εξελίσσεται η εισαγγελική έρευνα για τα άλλα δύο νεκρά παιδιά, τη Μαλένα και την Ιριδα, αντιστοίχως και η ιατροδικαστική αναμόχλευση των θανάτων τους, τα αποτελέσματα που θα προκύψουν, πιθανά να είναι ικανά να ενισχύσουν το αίτημα. Τουλάχιστον σε αυτό ελπίζουν.

Κατά συνέπεια η απόφαση δείχνει να έχει να παρθεί. Το αίτημα αποφυλάκισης δεν θα κατατεθεί αν δεν τελειώσει η έρευνα του Τμήματος Ανθρωποκτονιών και του Ιατροδικαστικού διδύμου Καρακούκη – Καλογριά για τις απώλειες της Μαλένας και της μικρής Ιριδας.

 

Το έγγραφο – ντοκουμέντο για την κεταμίνη

Η δεύτερη εκδοχή έχει να κάνει με το ενδεχόμενο.. ματαιότητας του αιτήματος αποφυλάκισης. Και εξηγούμε. Η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι προφυλακισμένη διότι ήταν η μόνη που βρέθηκε δίπλα στην Τζωρτζίνα πριν το παιδί καταλήξει.

Διαβάστε Επίσης  Νέος σεισμός στην Αταλάντη! 4,1 Ρίχτερ η δόνηση, αισθητός σε Αττική και Δυτική Ελλάδα - Τι λέει ο Ευθύμης Λέκκας (ΝΕΟΤΕΡΑ)

Επίσης, ένα έγγραφο – ντοκουμέντο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας καταρρίπτει τους ισχυρισμούς της Ρούλας Πισπιρίγκου για την κεταμίνη. Αυτό σε συνδυασμό με την έρευνα για Μαλένα και Ίριδα και το ενδεχόμενο να προκύψουν εις βάρος της νέα στοιχεία, την έχουν κάνει να τρέμει.

Πρόκειται για ένα έγγραφο που είχαν συντάξει οι γιατροί στη ΜΕΘ του νοσοκομείου του Ρίο που ανέφερε τη χορήγηση κεταμίνης στη μικρή Τζωρτζίνα, ενώ ανέφεραν και τη δοσολογία που θα έπρεπε να λάβει αν χρειαστεί.

Κάτι που σημαίνει ότι η 33χρονη κατηγορούμενη δεν άκουσε για τη συγκεκριμένη ουσία λίγο πριν τη σύλληψή της από τους αστυνομικούς, καθώς βρισκόταν καθημερινά στο πλευρό της 9χρονης στη ΜΕΘ του νοσοκομείου.

Παράλληλα, οι γιατροί της ΜΕΘ είχαν σαφή δοσολογία για το παιδί, σε περίπτωση που χρειαζόταν, με ενδεικτική τιμή τα 1-2 mg ανά κιλό βάρους, με ανώτατο όριο τα 2 γραμμάρια.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *