Πώς θα ηρεμήσω το μωρό που κλαίει στον ύπνο του;

Πώς θα ηρεμήσω το μωρό που κλαίει στον ύπνο του;Καθώς το μωρό κλαίει στον ύπνο του, το «κλειδί» είναι να καταφέρετε να το ηρεμήσετε χωρίς να ξυπνήσει εντελώς…

Αυτό που πολλοί γονείς δεν γνωρίζουν μέχρι να ξυπνήσουν άθελά τους το μωρό τους, είναι ότι μπορεί να κλάψει στον ύπνο του. Αν και αποτελεί ένα φυσιολογικό μέρος της ανάπτυξής του, μπορεί να χρειαστείτε λίγο χρόνο μέχρι να μάθετε πώς να το ανακουφίσετε ώστε να σταματήσει να κλαίει όσο ακόμα κοιμάται. Το μεγαλύτερο εμπόδιο είναι να αναγνωρίσετε πότε ακόμα κοιμάται, ώστε άθελά σας να μην το ξυπνήσετε εντείνοντας τα κλάμα του.

Αναγνωρίζοντας πότε κοιμάται το μωρό

Αυτό είναι σημαντικό γιατί τις περισσότερες φορές, τα μωρά μπορεί να έχουν μόλις ολοκληρώσει έναν κύκλο ύπνου και να μεταβαίνουν σε έναν νέο. Και αν συμβαίνει αυτό, μπορεί να είναι απλώς μια στιγμιαία αφύπνιση όπου τα μωρά μπορούν να κοιμηθούν και πάλι σύντομα δίχως δυσκολία ή την δική σας φροντίδα. Αλλά για εκείνα τα μωρά που συνεχίζουν για περισσότερο από λίγα λεπτά, η συμβολή σας θα είναι απαραίτητη για να τα καθησυχάσετε και τελικά να καταφέρουν να μην ξυπνήσουν.

Διαβάστε Επίσης  Μωρά: Διεγείροντας την αίσθηση της ακοής

Γιατί κλαίει στον ύπνο του;

Όταν τα μωρά κλαίνε, χρησιμοποιούν το κλάμα τους για να επικοινωνήσουν μια ανάγκη. Μπορεί να είναι πείνα, συναισθηματική ή σωματική ταλαιπωρία ή απλά να χρειάζεται να σας νιώσει κοντά του. Οι ίδιοι λόγοι υπάρχουν όταν τα μωρά κλαίνε στον ύπνο τους. Δεν είναι τόσο προφανές ως προς το ποιος είναι ο ένοχος πίσω από το κλάμα στον ύπνο του. Μερικοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να κλάψουν τα μωρά, περιλαμβάνουν:

Τα μωρά βρίσκονται σε στάδιο ελαφρύ ύπνου.
Τα μωρά βγάζουν νόημα από τις αναμνήσεις.
Ο εγκέφαλός τους αναπτύσσεται.

Διαβάστε Επίσης  Ποια φρούτα δεν πρέπει να δίνουμε στα μωρά

Πώς θα το καθησυχάσετε

Μερικές ιδέες που μπορεί να σας βοηθήσουν να το καθησυχάσετε πριν να ξυπνήσει, περιλαμβάνουν:

Ελέγξτε την θερμοκρασία στο δωμάτιο: Για να κοιμάται άνετα, η θερμοκρασία στο δωμάτιό του είναι καλό να κυμαίνεται από τους 20 έως και τους 22 βαθμούς Κελσίου.

Λευκός θόρυβος: Ενεργοποιήστε τον λευκό θόρυβο ή αυξήστε ελαφρά την ένταση του ήχου εάν είναι ήδη ενεργοποιημένος, καθώς θα το βοηθήσει να χαλαρώσει και να αποκοιμηθεί πριν να ξυπνήσει εντελώς.

Χαϊδέψτε το απαλά: Μερικές φορές το μόνο που χρειάζονται είναι η διαβεβαίωση ότι η μαμά και ο μπαμπάς είναι δίπλα του. Αρκούν μερικά απαλά χάδια για να το βοηθήσετε να αποκοιμηθεί και πάλι.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *