Πώς να καταψύξεις φρέσκες φράουλες για να έχεις όλο το χρόνο;

Σε ποιον δεν έχει τύχει μέσα στον χειμώνα να θέλει λιγες φράουλες για διακόσμηση ή για να προσθέσει σε ένα smoothie; Σίγουρα σε εμάς έχει τύχει και πολλές φορές ψάχνουμε στα σούπερ μάρκετ να βρούμε κατεψυγμένες φράουλες και μούρα!    Πώς να καταψύξεις φρέσκες φράουλες για να έχεις όλο το χρόνο;

Φέτος όμως αυτό θα αλλάξει.. Όοο ακόμα είναι η εποχή τους προλαβαίνουμε να βρούμε τις καλύτερες για να καταψύξουμε 1-2 κιλά και να είμαστε προετοιμασμένοι για το χειμώνα!

Πώς όμως καταψύχουμε φρέσκες φράουλες;

Οι φράουλες μπορεί να είναι ολόκληρες, μισές ή σε κομμάτια ανάλογα πώς τις θέλετε.

Διαβάστε Επίσης  Ριγκατόνι με κόκκινη σάλτσα για όλη την οικογένεια

Τα βήματα είναι απλά:

1. Για αρχή, είναι βασικό οι φράουλες που θα επιλέξετε να καταψύξετε να είναι όσο πιο καλές γίνεται και όσο ώριμες χρειάζεται ώστε να έχουν γεύση και θρεπτικά στοιχεία. Μην επιλέξετε τις πολύ ώριμες φράουλες καθώς δεν θα καταψυχθούν καλά. Οι ώριμες φράουλες που έχουν βγάλει όλα τους τα σάκχαρα είναι καλύτερες για μαρμελάδα.

2. Καθαρίστε τις φράουλες και αφήστε τες να στεγνώσουν πολύ καλά.

Διαβάστε Επίσης  Φθινοπωρινός μουσακάς

3. Αφού στεγνώσουν κόψτε τες ανάλογα την προτίμησή σας.

4. Σε μια λαδόκολλα, απλώστε τις φράουλες και βάλτε τες στην κατάψυξη για κάποιες ώρες. Αυτό το βήμα, μπορεί να φαίνεται περιττό, αλλά γίνεται για να μην κολλήσουν οι φράουλες μεταξύ τους.

5. Αφού παγώσουν, τότε μπορείτε να τις βάλετε σε τάπερ ή σακούλες τροφίμων και να τις αφήσετε στην κατάψυξη έως ότου τις χρειαστείτε.  Πώς να καταψύξεις φρέσκες φράουλες για να έχεις όλο το χρόνο;

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *