Πασχαλινό τραπέζι: 5 tips για να το απολαύσετε χωρίς ενοχές

  • Post category:ΠΑΣΧΑ

Πασχαλινό τραπέζι: 5 tips για να το απολαύσετε χωρίς ενοχές

Η Κυριακή του Πάσχα πλησιάζει και αποτελεί μία καλή ευκαιρία να χαλαρώσεις, να περάσεις τη μέρα με την οικογένειά και φυσικά να απολαύσεις όλα τα εδέσματα του πασχαλινού τραπεζιού. Πασχαλινό τραπέζι: 5 tips για να το απολαύσετε χωρίς ενοχές

Τι συμβαίνει όμως αν βρίσκεσαι σε δίαιτα;

Σίγουρα το να σκέφτεσαι τις θερμίδες μια τέτοια μέρα είναι κουραστικό, αλλά το καλοκαίρι πλησιάζει και για να έχεις ένα καλλίγραμμο κορμί απαιτούνται θυσίες.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποια tips που μπορείς να ακολουθήσεις προκειμένου να φας ότι σου αρέσει χωρίς να χρειαστεί να χαλάσεις τη δίαιτά σου.

Διαβάστε Επίσης  Η Κυριακή του Πάσχα ανά την Ελλάδα

Γέμισε μια φορά το πιάτο σου

Γέμισε το πιάτο σου με όλα όσα επιθυμείς να φας, και μη το ξαναγεμίσεις. Έτσι θα μπορέσεις να έχεις έλεγχο της ποσότητας του φαγητού που θα καταναλώσεις και θα αποφύγεις τις υπερβολές.

Φάε άφθονη σαλάτα

Πρότιμησε να συνοδεύσεις το κρέας σου με άφθονη σαλάτα και περιόρισε την ποσότητα των υδατανθράκων για γαρνιτούρα, όπως πατάτες ή ρύζι. Η σαλάτα θα σε χορτάσει με ελάχιστες θερμίδες.

Προτίμησε τα κρεατικά που δεν έχουν πέτσα και λίπος

Αφαίρεσε την πέτσα από τα κρεατικά και επέλεξε καθαρά κομμάτια κρέατος χωρίς λίπος. Μην φοβηθείς την ποσότητα του κρέατος καθώς είναι προτιμότερο να χορτάσεις με αυτά παρά με τυριά και τηγανιτούς μεζέδες.

Διαβάστε Επίσης  Μεγάλη Τρίτη: Το τροπάριο της Κασσιανής και η παραβολή των «Δέκα Παρθένων»

Πιες αρκετό νερό

Η κατανάλωση αρκετής ποσότητας νερού θα μειώσει το αίσθημα της πείνας και θα μειώσει την κατακράτηση που μπορεί να προκληθεί από την κατανάλωση λιπαρών και αλατισμένων τροφίμων.  Πασχαλινό τραπέζι: 5 tips για να το απολαύσετε χωρίς ενοχές

Προτίμησε το κρασί

Επέλεξε να συνοδέψεις το γεύμα σου με ένα ποτήρι κρασί , αντί για μπύρα, ρετσίνα, ούζο ή τσίπουρο, καθώς ένα ποτήρι κρασί αντιστοιχεί μόλις σε 70-90 θερμίδες.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση