Πάτρα: Παρατεταμένη χρήση αναισθητικών ουσιών δείχνουν τα επεισόδια της Τζωρτζίνας

Πάτρα: Παρατεταμένη χρήση αναισθητικών ουσιών δείχνουν τα επεισόδια της Τζωρτζίνας

Νέα στοιχεία φέρνει στο φως ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος

Νέα συγκλονιστικά στοιχεία για τον θάνατο της Τζωρτζίνας έρχονται στο φως της δημοσιότητας, την ώρα που οι Αρχές ερευνούν ενδελεχώς το τάμπλετ με το οποίο είχε ταφεί η μικρή κατόπιν επιθυμίας της μητέρας της, Ρούλας Πισπιρίγκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του αστυνομικού συντάκτη των εφημερίδων «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ», Βασίλη Λαμπρόπουλου, στους δικαστικούς λειτουργούν αναμένεται να κατατεθούν έγγραφα από γιατρούς που δείχνουν ότι χορηγούνταν στο παιδί ουσίες -εκτός τις κεταμίνης- που προκαλούσαν πτώση των επιπέδων του οξυγόνου.

Ειδικότερα, υπάρχουν έγγραφα και αναφορές γιατρών από την Πάτρα, προτού δοθεί η πληροφορία για την κεταμίνη στο νοσοκομείο «Αγλαϊα Κυριακού», που απέδιδαν τα επεισόδια που παρουσίαζε η Τζωρτζίνα σε υποξυγοναιμία, πιθανώς από αναισθητικά φάρμακα.

Μάλιστα, οι γιατροί που θα καταθέσουν στην 18η ανακρίτρια αναμένεται να αναφέρουν ότι η 9χρονη εμφάνιζε ακόμη ένα ύποπτο σύμπτωμα, ανέβαζε υψηλό πυρετό για πολύ λίγο, κάτι που οδηγεί σε πιθανή χορήγηση αναισθητικής ουσίας.

Διαβάστε Επίσης  ΕΦΕΤ: Τι να προσέχουν οι καταναλωτές ενόψει εορταστικής περιόδου

 

«Μιλά» το τάμπλετ της 9χρονης

Την ίδια στιγμή, στα εγκληματολογικά εργαστήρια μεταφέρθηκε το τάμπλετ που ανασύρθηκε από το μνήμα της 9χρονης στο κοιμητήριο Συχαινών, στην Πάτρα.

Αστυνομικοί παρέλαβαν τον υπολογιστή – τάμπλετ προκειμένου να ερευνηθεί εάν υπάρχουν σε αυτό στοιχεία που μπορούν να αντληθούν και να βοηθήσουν στην εξέλιξη της έρευνας για τον θάνατο του παιδιού.

Η 18η ανακρίτρια, μετά την επίσημη επιβεβαίωση που έδωσε την Παρασκευή ο πατέρας του παιδιού ότι η μητέρα τοποθέτησε στο φέρετρο το τάμπλετ της Τζωρτζίνας, διέταξε το άμεσο άνοιγμα του τάφου για να αφαιρεθεί το αντικείμενο και να διαβιβαστεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ασφάλειας.

Το γεγονός πως θάφτηκε η μικρή Τζωρτζίνα με το τάμπλετ της κίνησε τις υποψίες των αρχών και από την έρευνα στα εγκληματολογικά εργαστήρια οι Αρχές θα εξετάσουν αν προκύπτουν περαιτέρω στοιχεία για τη διαδρομή της κεταμίνης ή άλλων ουσιών που οδήγησαν στο θάνατο την 9χρονη Τζωρτζίνα.

Διαβάστε Επίσης  5 παραλίες με υπέροχα νερά δίπλα στην Αθήνα για ημερήσιες αποδράσεις! (photos)

«Μάλλον σχετίζεται με τον τρόπο τέλεσης του φερόμενου εγκλήματος το οποίο αν προχωρήσει σε κατηγορία θα πρέπει να αποδειχτεί ακριβώς όχι απλά με φήμες αλλά με αποδείξεις ότι ένα άνθρωπος μπόρεσε να χρησιμοποιήσει το «όπλο» σε συγκεκριμένο χώρο και χρόνο» δήλωσε η εγκληματολόγος Μαρία Αλβανού.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, λέγοντας πως είχαν εγερθεί σημαντικά ερωτήματα για τον θάνατο της 9χρονης.

«Οι συναρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία, έχουμε διευρύνει τον κύκλο και πιστεύουμε πως σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε μία σαφή εικόνα για τα ακριβή αίτια των θανάτων και των άλλων παιδιών» σημείωσε ο Λευτέρης Οικονόμου.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *