Φωτιά στο νοσοκομείο Παπανικολάου: Έντοπίστηκε ένας νεκρός

Φωτιά στο νοσοκομείο Παπανικολάου: Έντοπίστηκε ένας νεκρόςΠυροσβέστες εκκενώνουν αυτή την ώρα την κλινική απομακρύνοντας τους ασθενείς.

Ένα πτώμα εντοπίστηκε μέσα στην πτέρυγα Covid-19 του νοσοκομείου Παπανικολάου, όπου ξέσπασε φωτιά μετά τις 9 το πρωί της Τετάρτης.

Η φωτιά έχει ξεσπάσει στην πτέρυγα Covid της πνευμονολογικής κλινικής και στους θαλάμους υπάρχουν εγκλωβισμένοι ασθενείς.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πυρκαγιά ξεκίνησε από φωτιά που έβαλε ένας ασθενής που νοσηλευόταν μόνος του σε τρίκλινο δωμάτιο.

Φωτιά στο Παπανικολάου: «Ο ασθενής κυριολεκτικά εξαϋλώθηκε» λέει ο διευθυντής Πνευμονολογίας

Ο ίδιος, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, φέρεται να άναψε τσιγάρο με αποτέλεσμα να γίνει ανάφλεξη από το παρεχόμενο οξυγόνο.

Διαβάστε Επίσης  ΟΑΕΔ: Εργαστήρια ενεργοποίησης ανέργων

Ειδικότερα ένας γιατρός και μια ειδικευόμενη έχουν εγκλωβιστεί στο γραφείο τους, ενώ στο διάδρομο υπάρχει πυκνός καπνός με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη η προσέγγισή τους.

Η εκκένωση συνεχίζεται στο νοσοκομείο με τους πυροσβέστες να απομακρύνουν τους νοσηλευομένους ασθενείς, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ενεργή εστία φωτιάς, αλλά έντονοι καπνοί.

Ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Μονάδας, Διαμαντής Χλώρος, ανέφερε πως στην πτέρυγα υπάρχει πυκνός καπνός, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του καθώς νοσηλεύονται και βαριά ασθενείς στους θαλάμους-covid.

Διαβάστε Επίσης  Χαλκιδική: Αγνοείται δίχρονο αγοράκι – Βρισκόταν σε χωράφι με τους γονείς του

Όπως τόνισε στο Open αρκετοί ασθενείς κατάφεραν και απεγκλωβίστηκαν από το κτίριο με τους γιατρούς να τους παρέχουν οξυγόνο, ωστόσο πρόσθεσε πως δεν υπάρχει συνολική εικόνα για την τύχη των υπόλοιπων ασθενών.

Ο διευθυντής ανέφερε επίσης πως «ένας ασθενής που νοσηλεύεται με κοροναϊό πιθανότατα έβαλε τη φωτιά», ενώ πηγές της Πυροσβεστικής επισήμαναν πως η φωτιά ξέσπασε σε κλινοσκεπάσματα και πλαστικό και γι΄αυτό επεκτάθηκε τόσο γρήγορα.

Σημειώνεται πως αυτή την ώρα ανοίγουν νέα κρεβάτια σε άλλη κλινική, προκειμένου να μεταφερθούν εκεί οι ασθενείς.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *