Κοροναϊός: «Έντονη πνευμονία ακόμα και σε 40άρηδες προκαλεί η Όμικρον 2» λέει ο Πρασσάς

Δραματικοί εξακολουθούν να είναι οι τόνοι σε ότι αφορά στην πανδημία

Η αντίστροφη μέτρηση για την άρση όλων των μέτρων έχει ξεκινήσει, αφού στις 2 Μάϊου αναμένεται η κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού. Έτσι, εμβολιασμένοι και μη θα μπαίνουν σε εστίαση και λιανεμπόριο χωρίς «σκανάρισμα» πιστοποιητικών και τεστ, ενώ ο καλός καιρός αναμένεται να συμβάλει στη μείωση της διασποράς.

Ωστόσο, μετά τις ανακοινώσεις ότι η τέταρτη δόση θα χορηγηθεί το φθινόπωρο εγείρονται ερωτήματα για το τι θα γίνει με όσους δεν έχουν κάνει εμβόλιο, ή δεν έχουν κάνει ακόμα την τρίτη δόση.

Διαβάστε Επίσης  Πανελλήνιες 2022: Τι αλλάζει φέτος στον τρόπο υπολογισμού των μορίων

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε ο διδάκτωρ Μοριακής Βιολογίας του Πανεπιστημίου του Τορόντο, Γιάννης Πρασσάς, αναφορικά με τις εξελίξεις στο μέτωπο του κοροναϊού και τι θα ισχύσει για την 4η δόση.

Για την 4η δόση
«Για την 4η δόση έχει δοθεί εδώ και λίγες ημέρες από το CDC στην Αμερική η άδεια για οποιονδήποτε άνω των 50 να το κάνει. Έχουμε 3 μελέτες που δείχνουν ότι υπάρχει ξεκάθαρο όφελος ειδικά σε όσους έχουν ανοσοκαταστολή ή είναι μεγάλης ηλικίας. Για το γενικό πληθυσμό θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε τα οφέλη της 4ης δόσης. Αυτό που ισχύει είναι ότι όσοι έχουν κάνει και τις 3 δόσεις συνεχίζουν να έχουν πολύ καλή προστασία από βαριά νόσηση», σημείωσε ο κ. Πρασσάς.

Διαβάστε Επίσης  Συγκλονιστικό: Ο Βίκτορ Ουγκό είχε περιγράψει την πυρκαγιά της Παναγιάς των Παρισίων

«Ο ιός μας δείχνει πολλές ενδείξεις ότι μπορεί να προκαλέσει συστημική βλάβη. Ας αφήσουμε τις θεωρίες περί απλής ίωσης και ας δούμε πώς θα γίνει η συμβίωση με τον ιό ήπια. Η οξεία φάση της πανδημίας ενδεχομένως να είναι πίσω μας, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι η συμβίωση με τον ιό θα είναι εύκολη», τόνισε ο ίδιος.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *