Έτσι «έδεσαν» τη Ρούλα Πισπιρίγκου οι αστυνομικοί – Τι αναφέρει το διαβιβαστικό

Έτσι «έδεσαν» τη Ρούλα Πισπιρίγκου οι αστυνομικοί – Τι αναφέρει το διαβιβαστικό

Καταπέλτης για τη Ρούλα Πισπιρίγκου είναι η σταχυολόγηση του προανακριτικού υλικού, μέσα στο οποίο οι αξιωματικοί του ανθρωποκτονιών περιλαμβάνουν όλα τα στοιχεία σε βάρος της 33χρονης και, το κυριότερο, αποκρούουν κάθε δικαιολογία που θα μπορούσε να προβάλλει η γυναίκα για τη δολοφονία της κόρης της.

Όπως δημοσιεύει το CNN Greece, από τους αστυνομικούς έχουν καταγραφεί με καταθέσεις και μαρτυρίες όλα τα στοιχεία και δεν αφήνουν κανένα παράθυρο για δικαιολογίες στη Ρούλα Πισπιρίγκου.

Στο διαβιβαστικό αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«(…) Η Γεωργία υπέστη μία αναταχθείσα καρδιακή ανακοπή στο Καραμανδάνειο δηλαδή ουσιαστικά έναν αιφνίδιο θάνατο. Επειδή σε περιπτώσεις αιφνίδιου νεανικού θανάτου οι αιτίες είναι συντριπτικά καρδιολογικές διακομιστή στο πλέον εξειδικευμένο καρδιοχειρουργοί Κω κέντρο της χώρας προκειμένου να της εμφυτευθεί απινιδωτής. Με την τοποθέτηση του απινιδωτή το παιδί ουσιαστικά διασφαλιζόταν από ακραία συμβάντα που θα προκαλούσαν εκ νέου καρδιακή ανακοπή. Παρόλα αυτά στο γενικό νοσοκομείο Παίδων υπέστη πάλι καρδιακή ανακοπή που οδήγησε στο θάνατο της παρά την λειτουργία του απινιδωτή. Η λειτουργία του απινιδωτή άφηνε ως πιθανές αιτίες της ανακοπής μόνο έξω καρδιακές όπως αναπνευστικές δηλαδή έλλειψη οξυγόνου στον οργανισμό νευρολογικές η μεταβολικές. Στο Ωνάσειο της έγινε γενετικός έλεγχος και για τα 128 γονίδια που συνδέονται με μυοκαρδιοπάθειές και αρρυθμιογόνα ηλεκτρικά σύνδρομα που προκαλούν νεανικό αιφνίδιο θάνατο, με αρνητικά αποτελέσματα.

Διαβάστε Επίσης  «Δημοκρατία της Ανω Μακεδονίας», «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» και «Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας»: Γι αυτά τα τρία ονόματα περιμένουμε απάντηση των Σκοπίων

Ενώ η νευρολογική της κατάσταση ήταν σοβαρή, τα επεισόδια που εμφάνιζε τα οποία δεν ήταν τυπικά επεισόδια επιληψίας αλλά και η πολύωρη ηλεκτροεγκεφαλική καταγραφή που της έγινε δεν επιβεβαίωσαν επιληψία. Παρά το γεγονός όμως ότι δεν είχε επιβεβαιωθεί επιληψία λάμβανε προληπτικά και αντί σπασμωδική αγωγή για να είναι καλύτερα προστατευμένη από πιθανό επιληπτικό επεισόδιο. Επιπλέον και αν ήταν πολύ πιθανό ένα παιδί με την νευρολογική εικόνα της Γεωργίας να καταλήξει από πολυάριθμες ιατρικές αιτιάσεις. Όλες αυτές οι αιτίες θα εντοπίζονταν κατά την νεκροτομή του ωστόσο από την νεκροτομή δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε και δεν προέκυψε αιτία θανάτου. Το ανακοπτικό επεισόδιο που οδήγησε στο θάνατο της εξελίχθηκε ραγδαία. Υπήρξε δηλαδή μία απότομη μετάβαση σε ένα απόλυτα καταστροφικό γεγονός που ήταν η καταστροφή του μυοκαρδίου.

Η μετάβαση όμως από μία φυσιολογική κατάσταση σε μία παθολογική υπό τις συνθήκες που βρισκόταν η Γεωργία δηλαδή υπό ιατρική παρακολούθηση και μέσα σε νοσοκομείο θα παρουσίαζε προειδοποιητική και εξέλιξη κάτι το οποίο δεν συνέβη στη περίπτωση της σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς της.

Όλα τα επεισόδια της Γεωργίας παρουσιάζονταν όταν νοσηλευόταν στην παιδιατρική κλινική στην οποία συνοδευόταν όλο το 24ώρο από την Πισπιρίγκου. Αντίθετα όταν το παιδί μεταφερόταν στην μονάδα εντατικής θεραπείας όπου η πρόσβαση ήταν περιορισμένη δεν εμφάνισε κανένα επεισόδιο. Το ίδιο συνέβη και κατά τη νοσηλεία της σε νοσηλευτικά ιδρύματα της Αθήνας. Αντιθέτως στο γενικό νοσοκομείο Παίδων όπου νοσηλεύτηκε μόλις τέσσερις ημέρες από το δεύτερο κιόλας εικοσιτετράωρο ξεκίνησαν τα επεισόδια συμπεριλαμβανομένου και του τελευταίου που οδήγησε στην καρδιακή ανακοπή.

Διαβάστε Επίσης  Σούπερ μάρκετ: Πλαφόν σε ηλιέλαιο και αλεύρι για να μην υπάρξουν ελλείψεις

Από όλα τα παραπάνω και χωρίς το αποτέλεσμα τις τοξικολογικές εξετάσεις συνάγεται σχετικά ασφαλώς το συμπέρασμα ότι η καρδιακή ανακοπή της Γεωργίας που οδήγησε στο θάνατο της οφειλόταν σε εξωγενή παράγοντα. Αυτό επιβεβαιώθηκε τελικά πλήρως από την τοξικολογική εξέταση που διενεργήθηκε στο μεταθανάτιο αίμα της Γεωργίας στο οποίο διαπιστώθηκε η ύπαρξη της κεταμίνης σε πολύ υψηλή συγκέντρωση.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της υπηρεσίας μας, ο μόνος άνθρωπος που βρισκόταν μαζί με τη Γεωργία στο θάλαμο της τα τελευταία 20 λεπτά της ζωής της τη ζωή της (μέγιστος χρόνος έλευση του θανάτου) πριν ειδοποιηθούν οι γιατροί για το επεισόδιο που έκανε και που οδήγησε στο θάνατο της ήταν η Πισπιρίγκου.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *