Άγιος Παΐσιος Spoiler: Αυτό είναι το τέλος της σειράς

Άγιος Παΐσιος Spoiler: Αυτό είναι το τέλος της σειράς

Η σειρά Άγιος Παΐσιος φτάνει στο τέλος της, με την ιστορία αυτή που μας συγκίνησε τόσο πολύ, να ολοκληρώνεται. Οι συζητήσεις για τον δεύτερο κύκλο επεισοδίων έχουν ξεκινήσει ανάμεσα σε συντελεστές και κανάλι. Το πράσινο φως αναμένεται να δοθεί σύντομα, για την έναρξη των ετοιμασιών.

Στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς, ο Αρσένιος έχει ήδη επισκεφτεί το Άγιον Όρος κι έχει εντυπωσιαστεί από το φως που έχει λούσει την ψυχή του. Ο πόλεμος έχει τελειώσει και ο ίδιος αισθάνεται έτοιμος να αφιερώσει τη ζωή του στον Θεό.

Εκεί, συναντά τον Γέροντα Κύριλλο, ο οποίος του μιλά με αγάπη και σοφία. Του εξηγεί πως δεν μπορεί να μονάσει, καθώς είναι αρκετά δεμένος με την οικογένειά του. Δεν είναι έτοιμος να τους αφήσει πίσω του.

Διαβάστε Επίσης  Η Γη της Ελιάς: Αρχαία τραγωδία στην κηδεία της Μυρτάλης

Ακολουθώντας τη συμβουλή του Γέροντα, ο Αρσένιος επιστρέφει στο σπίτι του, βοηθώντας την οικογένειά του να φτιάξει την προίκα της μικρής Χριστίνας. Μένει στην Κόνιτσα και δουλεύει σκληρά για τρία χρόνια, με σκοπό να συμπαρασταθεί στα αγαπημένα του πρόσωπα.

Έχοντας εκπληρώσει όλες του τις υποχρεώσεις, παίρνει την μεγάλη απόφαση να φύγει οριστικά. Τα βήματά του τον οδηγούν ξανά στην Ιερά Μονή Εσφιγμένου και υπό την καθοδήγηση του ηγούμενου Καλλίνικου, ο νεαρός δόκιμος ακολουθεί την πνευματική ζωή.

Διαβάστε Επίσης  Σασμός : Αυτό είναι το τέλος της σειράς

Διακρίνεται για τον μεγάλο του ζήλο, τη θυσιαστική του αγάπη, την ταπείνωση και το πνεύμα αγάπης που έχει για όλους τους αδελφούς. Μάλιστα, υπομένει αγόγγυστα την σκληρή συμπεριφορά ενός σκληρού μοναχού.

Τελικά, γίνεται μικρόσχημος μοναχός και παίρνει το όνομα Παΐσιος. Αποχαιρετά την μητέρα του, στέλνοντάς της μία φωτογραφία του κι ένα ποίημα. Μέσα από αυτό, εκφράζει την αγάπη και τον πόθο του για την πνευματική ζωή.

Στο τέλος της σειράς Άγιος Παΐσιος, ο Αρσένιος αποκαλεί ως μητέρα του την Παναγία. Η Ευλογία δακρύζει, με τη σκηνή αυτή να κόβει την ανάσα…

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *