Πάτρα: «Με θανατηφόρο πρόθεση δόθηκε η κεταμίνη στην Τζωρτζίνα», δηλώνει ο ιατροδικαστής Λέων

Τι λέει ο ιατροδικαστής για την κεταμίνη στον οργανισμό του κοριτσιού. Τι αναφέρει για τα άλλα δύο παιδιά.  Πάτρα: «Με θανατηφόρο πρόθεση δόθηκε η κεταμίνη στην Τζωρτζίνα», δηλώνει ο ιατροδικαστής Λέων

Μία ανατριχιαστική εκτίμηση έκανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, μετά την συνταρακτική τροπή που πήρε η υπόθεση της Πάτρας, με την σύλληψη της μητέρας και την άσκηση σε βάρος της ποινικής δίωξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση της μεγαλύτερης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Ο κ. Λέων, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, σημείωσε ότι ο θάνατος της 9χρονης «ξεκλειδώνει» την έρευνα και για τους θανάτους των δύο αδελφών της, ενώ επεσήμανε πως το κορίτσι είχε βασανιστικό τέλος, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «η Τζωρτζίνα υπέφερε αρκετά».

Ο ιατροδικαστής ανέφερε, επίσης, ότι «στο τρίτο παιδί έγινε μια πλήρης ιατροδικαστική διερεύνηση, όλοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό», ενώ τόνισε πως «αποκλείονταν ουσιαστικά όλοι οι παθολογικοί και γονιδιακοί παράγοντες ή όποιος άλλος παράγοντας μπορούσε να προκαλέσει έναν φυσικό θάνατο στο παιδί και αυτό που έμενε ήταν να διαπιστώσουμε τον εξωγενή παράγοντα που επέφερε τον θάνατο».

Σχετικά με την κεταμίνη, ο κ. Λέων είπε πως αυτή «η ουσία μπορεί να επιφέρει και από μόνη της τον θάνατο, αλλά αυτό είναι ανάλογο και με την ποσότητα. Σίγουρα, επέδρασε μαζί με τα φάρμακα που έπαιρνε το παιδί», εκτίμησε.

Διαβάστε Επίσης  Άγιος Δημήτριος: Δύο από τα συγκλονιστικότερα θαύματά του στη Θεσσαλονίκη!

«Μας τα είπε όλα η μητέρα»

«Η μητέρα, με τις δημόσιες παρεμβάσεις της, μας περιέγραφε τον τρόπο με τον οποίο κατέληγαν τα παιδιά, μας περιέγραφε την σκηνή, ποιοι άλλοι ήταν παρόντες και προφανώς άθελά της και πώς επήλθε ο θάνατος», επεσήμανε ο κ. Λέων, σημειώνοντας ότι «το τρίτο παιδί ξεκλείδωσε την αιτία θανάτου ως εγκληματική ενέργεια».

Όπως ανέφερε ο ιατροδικαστής, «ήταν ένα μεγάλο στοίχημα για τους ιατροδικαστές η κοινωνία να μην χάσει την εμπιστοσύνη της στην επιστήμη μας. Υπήρχαν αστοχίες που καθυστέρησαν μια διαδικασία. Αλλά ως επιστήμονες, έπρεπε να αποδείξουμε σε όλη την κοινωνία ότι μπορούν να μας εμπιστεύονται».

 

«Με θανατηφόρο πρόθεση δόθηκε η κεταμίνη στην Τζωρτζίνα»
Με θανατηφόρο πρόθεση χορηγήθηκε η κεταμίνη στην 9χρονη Τζωρτζίνα, είπε ο πρόεδρος των ιατροδικαστών Γρηγόρης Λέων, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Το εάν η ίδια η ουσία οδήγησε στο θάνατο ή υπήρξε συνδυασμός άλλων πράξεων θα φανεί από τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, που θα δείξουν και τα επίπεδα στα οποία χορηγήθηκε η ουσία», σημείωσε. «Αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια», υπογράμμισε.

Διαβάστε Επίσης  Ενέδρα Θανάτου Στα Άνω Λιόσια: Έσφαξαν Άνδρα Με 10 Μαχαιριές Στη Μέση Του Δρόμου!

«Από τη στιγμή που αυτό επιβεβαιώθηκε και ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία σε βάρος της μητέρας, ανάλογη ήταν η αίσθησή μας και για τα άλλα δύο παιδιά και τώρα αυτό το σενάριο γίνεται βεβαιότητα», όπως είπε.

«Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία ότι εξωγενής παράγοντας επέδρασε στο θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας. Έχουμε συγκεκριμένη ουσία, την κεταμίνη, που χορηγήθηκε εκτός θεραπευτικού σχήματος και προφανώς τη χορήγησε ο δράστης», σημείωσε ο ιατροδικαστής.

«Το αναισθητικό αυτό, που χρησιμοποιείται στην κτηνιατρική σε πολύ μεγάλες δόσεις, μπορεί να επιφέρει ακόμη και τον θάνατο», είπε ο ιατροδικαστής, «αρκεί να περιμένουμε να δούμε και τα επίπεδα που χορηγήθηκαν από το τοξικολογικό εργαστήριο, για να δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες», συμπλήρωσε.

«Μία ουσία όπως η κεταμίνη, που είναι αναισθητικό, μπορεί να βοηθήσει το δράστη να προχωρήσει σε μια άλλη πράξη, χωρίς να έχει να αντιμετωπίσει την αντίδραση του θύματος. Στη συγκεκριμένη περίπτωση της Τζωρτζίνας, που έχει μια παραπληγία, δεν μπορεί να αντιδράσει σωματικά, αλλά μπορεί να φωνάξει», τόνισε χαρακτηριστικά.

Όως σημείωσε, όμως, και από μόνη της η κεταμίνη, εάν είναι σε μεγάλη ποσότητα, μπορεί να προκαλέσει το θάνατο.  Πάτρα: «Με θανατηφόρο πρόθεση δόθηκε η κεταμίνη στην Τζωρτζίνα», δηλώνει ο ιατροδικαστής Λέων

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *