Οι τροφές που θα μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε φυσικά τον βήχα

Ο βήχας αν και ενοχλητικός, αποτελεί ένα χρήσιμο μηχανισμό άμυνας του αναπνευστικού μας συστήματος που μας βοηθάει να αποβάλλουμε αποτελεσματικά διάφορα βλαβερά σωματίδια και μικροοργανισμούς που εισέρχονται σε αυτό. Οι τροφές που θα μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε φυσικά τον βήχα

Είναι ένα σύμπτωμα κρυολογήματος που προκαλεί εκνευρισμό, δυσκολία στον ύπνο και εξάντληση κατά την καθημερινή μας ρουτίνα.

Αν θέλετε να τον αντιμετωπίσετε φυσικά οι παρακάτω τροφές θα σας βοηθήσουν:

Σοκολάτα

Στη σοκολάτα βρίσκουμε την ουσία θεοβρωμίνη που εμπεριέχεται στο κακάο. Η θεοβρωμίνη δημιουργεί ένα προστατευτικό στρώμα στον λαιμό μας, προστατεύοντας τις νευρικές απολήξεις που δημιουργούν τον βήχα.

Διαβάστε Επίσης  Διατροφή χωρίς γλουτένη: Τι ισχύει για τα παιδιά

Μέλι

Το μέλι μαλακώνει το λαιμό δημιουργώντας στα τοιχώματά του μια λεπτή επίστρωση που μπορεί να διευκολύνει την κατάποση. Είναι επίσης γνωστή η αντιβακτηριδιακή και αντιμυκητισιακή δράση.

Γλυκόριζα

Έχει αποχρεμπτική δράση διαλύοντας πιο εύκολα τη βλέννα. Επιπλέον, οι χημικές ουσίες που εμπεριέχονται στη γλυκόριζα καταπραΰνουν το οίδημα του λαιμού.  Οι τροφές που θα μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε φυσικά τον βήχα

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *