Πώς βοηθάει το ξύδι στη συμβίωσή σας με τον σκύλο

Το ξύδι είναι από τα πιο χρήσιμα προϊόντα στο σπίτι καθώς εκτός από το φαγητό μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και για τη συμβίωση με τον σκύλο σου.  Πώς βοηθάει το ξύδι στη συμβίωσή σας με τον σκύλο

Πιο συγκεκριμένα το ξύδι:

Βοηθάει στον καθαρισμό των αυτιών του σκύλου: Χάρη στις αντισηπτικές ιδιότητές του, απομακρύνει το κερί, μειώνει τα παθογόνα βακτήρια και αποκαθιστά το φυσιολογικό pH της περιοχής, προστατεύοντας τα αυτιά του από μυκητιάσεις.

Απομακρύνει τη μυρωδιά των ούρων από το χαλί: Καθώς είναι αρκετά όξινο, ουδετεροποιεί την αμμωνία των ούρων και εξουδετερώνει τη μυρωδιά. Καλό είναι στη συνέχεια ωστόσο να χρησιμοποιήσεις και κάποιο άλλο υλικό για να καθαρίσεις καλά το χαλί σου, όπως μαγειρική σόδα ή ένα ειδικό προϊόν καθαρισμού.

Διαβάστε Επίσης  Τι να κάνετε εάν ο σκύλος σας ροχαλίζει

 

Εξαφανίζει όλες τις δυσάρεστες οσμές: Μπορείς να το προσθέσεις, μαζί με νερό, σε ένα μπουκαλάκι με απλικατέρ και να το ψεκάσεις στον αέρα και στο κρεβάτι του σκύλου σου. Σταδιακά, καθώς θα εξατμιστεί η μυρωδιά του, θα πάρει μαζί της κάθε δυσοσμία,

 

Αφαιρεί τα άλατα: Είναι μια μη τοξική λύση για να καθαρίζεις το δοχείο νερού του σκύλου σου, που με το πέρασμα του χρόνου έχει την τάση να συσσωρεύει άλατα. Μπορείς να αντικαταστήσεις με ξίδι ακόμα και το υγρό απορρυπαντικό του πλυντηρίου πιάτων.

Διαβάστε Επίσης  Έχει ο σκύλος μου αλλεργία

 

Απωθεί τους ψύλλους: Λειτουργεί ως ένα φυσικό απωθητικό. Επιπλέον, μπορείς να εκμεταλλευτείς την αντισηπτική, αντιβακτηριακή και αντιμυκητιασική δράση του μηλόξιδου για να ανακουφίσεις το σκύλο σου από τη φαγούρα στα σημεία που έχουν προσβληθεί από τσιμπούρια και ψύλλους.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *