Καρύδια: «Το ευλογημένο» τρόφιμο που μειώνει την υπέρταση

Καρύδια: «Το ευλογημένο» τρόφιμο που μειώνει την υπέρταση

Όταν η καρδιά χτυπά, μετακινεί το αίμα σε όλο το σώμα και ανάλογα με το πώς ρέει, το αίμα πιέζει τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων.

Εάν η πίεση είναι πολύ υψηλή, μπορεί να επιβαρύνει περισσότερο την καρδιά, αυξάνοντας τον κίνδυνο καρδιακών προσβολών και εγκεφαλικών, αν και η κατανάλωση ορισμένων τροφών μπορεί να τα αποτρέψει.

Αυτό επισημαίνουν αρκετοί ειδικοί που επικαλείται η πύλη MedikForum , οι οποίοι, εκτός από το ότι πρέπει να αποφεύγεται η κατανάλωση αλατιού σε μεγάλες ποσότητες και ο καθιστικός τρόπος ζωής, ονόμασαν τρεις αποτελεσματικές και προσβάσιμες τροφές για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Οι τιμές της αρτηριακής πίεσης

Η συστολική πίεση είναι ο πρώτος αριθμός που εμφανίζεται στη μέτρηση και αφορά στην πίεση που ασκείται στις αρτηρίες όταν χτυπά η καρδιά, δηλαδή όταν συστέλλεται ο καρδιακός μυς.

Η διαστολική πίεση είναι ο δεύτερος αριθμός που εμφανίζεται στη μέτρηση και η τιμή της είναι πάντοτε μικρότερη από αυτή της συστολικής πίεσης. Μετρά την πίεση που ασκείται στις αρτηρίες όταν ο καρδιακός μυς αναπαύεται μεταξύ των παλμών και γεμίζει με αίμα.

Διαβάστε Επίσης  Κρυολόγημα: Το βότανο που βοηθά στην ταχύτερη ανάρρωση

Η «μεγάλη» πίεση αίματος είναι η συστολική και η «μικρή» πίεση είναι η διαστολική.

Η ιδανική αρτηριακή πίεση σε υγιείς ενήλικες είναι κάτω από 120 για την συστολική και κάτω από 80 για τη διαστολική. Οποιαδήποτε τιμή αρτηριακής πίεσης άνω του 140 για τη συστολική και άνω του 90 για τη διαστολική θεωρείται υπέρταση.

Η συμβολή των καρυδιών στην αρτηριακή πίεση

Σύμφωνα με τη διατροφολόγο Rosie Millen, η κατανάλωση καρυδιών μία ή δύο ώρες πριν τον ύπνο μπορεί να σάς βοηθήσει να κοιμηθείτε και να διατηρήσετε σταθερή υψηλή αρτηριακή πίεση βοηθώντας την καρδιά χάρη στο αμινοξύ τρυπτοφάνη που υπάρχει σε αυτό το φαγητό.

Διαβάστε Επίσης  Ποια είναι τα λαχανικά που μας παχαίνουν «ύπουλα»

Επιστήμονες στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια επιβεβαίωσαν ότι η κατανάλωση καρυδιών ως μέρος μιας δίαιτας χαμηλής σε κορεσμένα λιπαρά μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης σε άτομα που διατρέχουν κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου.

Τα τρόφιμα που θέτουν υπό έλεγχο την αρτηριακή πίεση

Μια κούπα χαμομηλιού, επίσης, μειώνει την ένταση. Ηρεμεί και προσφέρει χαλάρωση που συμβάλει στην ομαλή αρτηριακή πίεση.

Στον αντίποδα το απλό γιαούρτι χωρίς γλυκαντικά περιέχει βακτήρια που βοηθούν στην απελευθέρωση πρωτεϊνών που μειώνουν την αρτηριακή πίεση. Μια μελέτη που διεξήχθη από επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Αυστραλίας διαπίστωσε ότι μια καθημερινή μερίδα γιαουρτιού μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της υπέρτασης, έχοντας θετική επίδραση στην αρτηριακή πίεση χάρη στα θρεπτικά συστατικά του.

Συγκεκριμένα ,όπως διαφαίνεται, οι άνθρωποι που καταναλώνουν τακτικά γιαούρτι έχουν σχεδόν επτά βαθμούς χαμηλότερη αρτηριακή πίεση από αυτούς που δεν το καταναλώνουν.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *