BBC: Μπορούν πιθανές συνομιλίες Ζελένσκι – Πούτιν να οδηγήσουν σε διπλωματική λύση;

BBC: Μπορούν πιθανές συνομιλίες Ζελένσκι – Πούτιν να οδηγήσουν σε διπλωματική λύση;

Και οι δύο φαίνονται πρόθυμοι για διάλογο, αλλά….

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα ότι θα ήθελε οι συνεχιζόμενες συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας να είναι πιο «ενεργές και ουσιαστικές», καθώς συνεχίζονται οι μάχες μεταξύ ρωσικών και ουκρανικών δυνάμεων.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η Ρωσία δεν προτίθεται να δημοσιοποιήσει τα λεπτομερή αιτήματά της προς την Ουκρανία, ωστόσο έδειξε θετική στάση στην συνέχιση των διαπραγματεύσεων.

Μπορεί όμως ακόμη και μία συνάντηση Ζελένσκι-Πούτιν να τελειώσει τον πόλεμο;

Στο συγκεκριμένο ερώτημα επιχειρεί να απαντήσει ο ανταποκριτής του BBC στο Κίεβο.

Διαβάστε Επίσης  Σοκ από την αυτοκτονία στην Κρήτη ενός μαθητή λόγω ερωτικής απογοήτευσης

Όπως αναφέρει:

«Ενώ ο Ουκρανός πρόεδρος ανέδειξε εκ νέου την ανάγκη για συνομιλίες, είναι δύσκολο να αποκρυπτογραφήσει κανείς το πού αυτές θα μπορούσαν να οδηγήσουν.

«Ενώ ο Ζελένσκι λέει ότι είναι πρόθυμός να συζητήσει με τον Ρώσο ομόλογό του την εδαφική ακεραιότητα της χώρας – συμπεριλαμβανομένης της ανεξαρτησίας των δύο αποσχισθεισών περιοχών στην ανατολική Ουκρανία – ένας εκ των αξιωματούχων του λέει ότι πρόκειται για πεδία στα οποία δεν θα υπάρξουν υποχωρήσεις.

Επιπλέον, ο Ζελένσκι δήλωσε ότι θα ήθελε οποιοσδήποτε συμβιβασμός – όσον αφορά την κυριαρχία και την ασφάλεια (όπως πιθανές συμμαχίες με άλλα κράτη) – να τεθούν σε δημοψήφισμα, προκειμένου να αποφασίσει ο λαός της Ουκρανίας.

Διαβάστε Επίσης  Ικαρία: Βρέθηκε νεκρή η 35χρονη αστροφυσικός(video)

Ωστόσο με το πέρασμα των χρόνων, όσο πιο επιθετική γίνεται η Ρωσία απέναντι στην Ουκρανία, τόσο ενδυναμώνεται πολιτικά η αίσθηση εθνικής ταυτότητας των Ουκρανών, εντείνοντας τη στροφή προς τη Δύση.

Μπορεί η ωμότητα αυτού του πολέμου να αλλάξει την κοινή γνώμη;

«Για να προκύψει κάποιου είδους διπλωματικό αποτέλεσμα, ο Ζελένσκι πιστεύω πως εναποθέτει τις ελπίδες του στο να επιχειρήσει ο Πούτιν να ελαχιστοποιήσει περαιτέρω απώλειες, ειδικά αν έρθει σε σημείο να στείλει στο μέτωπο ενισχύσεις αποτελούμενες από λιγότερο εκπαιδευμένους στρατιώτες», καταλήγει ο ανταποκριτής.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *