Φτιάξτε ενυδατική σώματος με φυσικά συστατικά!

Φτιάξτε ενυδατική σώματος με φυσικά συστατικά!Φτιάξτε ενυδατική σώματος με φυσικά συστατικά!

Πολύτιμη κρέμα σώματος που ενυδατώνει βαθιά και αναζωογονεί το δέρμα, κατάλληλο για ξηρές επιδερμίδες με 100% φυσικά συστατικά και εξαίσιο άρωμα! Η αιθέρια μυρωδιά της αιχμαλωτίζει τις αισθήσεις, αφυπνίζοντας σώμα και πνεύμα. Τα φυσικά ενυδατικά έλαια, δυναμώνουν το δέρμα δημιουργώντας έναν πολύ-επίπεδο δίχτυ γύρω από τους ιστούς, αφήνοντας το δέρμα λείο και απαλό ενώ εμπλουτίζει τους φυσικούς μηχανισμούς αυτοάμυνας και κυτταρικής ανάπλασης. Σε συνδυασμό με την αξεπέραστη βελούδινη υφή της καθιστά το δέρμα μας υγιές, φωτεινό και απόλυτα ενυδατωμένο χωρίς πρόσθετα χημικά. Η διαδικασία είναι απλή και εύκολη με πλούσια συστατικά.

Υλικά:

1/4 φλ. βούτυρο shea ή καριτέ
1/4 φλ. βούτυρο κακάο
1/4 φλ. λάδι καρύδας
1/4 φλ. αμυγδαλέλαιο
10-20 σταγόνες αιθέριου ελαίου (λεβάντα, περγαμόντο, λιβάνι, γεράνι ή άγριο πορτοκάλι) προαιρετικά

Μέθοδος εκτέλεσης:

Σε μέτρια φωτιά αναμιγνύουμε όλα μας τα υλικά( 1/4 φλ. βούτυρο shea, 1/4 φλ. βούτυρο κακάο, 1/4 φλ. λάδι καρύδας, 1/4 φλ. γλυκό αμυγδαλέλαιο) εκτός τις σταγόνες αιθέριου ελαίου σε μπεν μαρι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει όλο το μείγμα (το οποίο θα γίνει διάφανο).

Διαβάστε Επίσης  Σπιτικός βαθύς καθαρισμός προσώπου με σόδα και λάδι καρύδας

Δεν θέλουμε να πάρει βράση, μόνο να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τις 10-12 σταγόνες αιθέριου ελαίου της επιλογής μας και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Όταν επανέλθει σε θερμοκρασία δωματίου, βάζουμε το μείγμα σε μπλέντερ και το χτυπάμε δυνατά για μερικά λεπτά. Το μείγμα γίνεται λευκό και κρεμώδες, όπως οι ενυδατικές σώματος του εμπορίου.

Φυλάσσεται σε αποστειρωμένο γυάλινο βάζο, στο ψυγείο και είναι έτοιμο προς χρήση.
Διάρκεια ζωής 4-6 μήνες.

Ιδιότητες φυσικών συστατικών

Το shea butter εξάγεται από τους καρπούς του δέντρου Shea στη σαβάνα της Δυτικής Αφρικής. Για χιλιετίες, οι άνθρωποι το χρησιμοποιούσαν για να προστατεύσουν το δέρμα τους από τους ανέμους, τη ξηροδερμία και τον ήλιο καθώς και για να θεραπεύσουν δερματικά προβλήματα, μικρές πληγές και εγκαύματα. Ιδιαίτερα ενυδατικό, αναπλαστικό, πλούσιο σε απαραίτητα λιπαρά οξέα, φυτοστερόλες, προβιταμίνη Α, βιταμίνες Ε και D, και αλλαντοΐνη.

Διαβάστε Επίσης  Το μπρόκολο καταπολεμά τις ρυτίδες και μας κάνει να φαινόμαστε νεώτεροι.

Το βούτυρο κακάο δημιουργεί μια μεταξένια αίσθηση σε πρόσωπο και σώμα. Μυρίζει υπέροχα και προκαλεί λείανση σε ραγάδες και τραχιές πτυχές ενώ εξισορροπεί το δέρμα, του δίνει μια απίθανη αντιοξειδωτική τροφή καθώς λειτουργεί αποτοξινωτικά για την επιδερμίδα.

Το λάδι καρύδας είναι γεμάτο βιταμίνες, μέταλλα, αντιμυκητιακά, αντιοξειδωτικά και αντιβακτηριδιακά στοιχεία, οτι καλύτερο δηλαδή για την περιποίηση του δέρματος και των μαλλιών.

Αμυγδαλέλαιο, χάρη στις σημαντικές αντιγηραντικές και τονωτικές του ιδιότητες για την επιδερμίδα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή πολλών φυσικών καλλυντικών αλλά και μόνο του. Έχει μαλακτικές ιδιότητες, θρέφει και ενυδατώνει σε βάθος οποιοδήποτε σημείο χρειάζεται εντατική ενυδάτωση.

tips:

Αν ξεχάσετε τη κρέμα σώματος εκτός ψυγείου, ενδέχεται να ρευστοποιηθεί αν συμβεί αυτό βάζετε το μείγμα για 30 λεπτά στο ψυγείο και το περνάτε από το μπλέντερ ώστε να πάρει πάλι την υφή της κρέμας.
Όλα τα υλικά τα βρίσκουμε στο φαρμακείο.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *