Άγιος Παΐσιος: Η θεωρία του Δαρβίνου διχάζει τη θρησκεία του Αρσένη

Άγιος Παΐσιος: Η θεωρία του Δαρβίνου διχάζει τη θρησκεία του Αρσένη

Το πρώτο αγκάθι μπαίνει στην καρδιά του πρωταγωνιστή. Ο Αρσένιος διχάζεται σχετικά με την θρησκεία και την ύπαρξη του Θεού, όταν ο ξάδελφός του επιχειρεί να του εξηγήσει την θεωρία του Δαρβίνου, στη σειρά Άγιος Παΐσιος. Άγιος Παΐσιος: Η θεωρία του Δαρβίνου διχάζει τη θρησκεία του Αρσένη

Του τονίζει πως δεν υπάρχει Αδάμ και Εύα και πως ο Θεός δεν έχτισε από πηλό τον άνθρωπο. Αντιθέτως, όλα έγιναν σύμφωνα με τη θεωρία του Δαρβίνου και οι άνθρωποι δημιουργήθηκαν εξελικτά από τον πίθηκο.

Διαβάστε Επίσης  Μόλις χθες επόμενα επεισόδια : 46 , 47 , 48 , 49 , 50

Ο Αρσένης δε μπορεί να πιστέψει όσα ακούει σχετικά με την θρησκεία, στη σειρά Άγιος Παΐσιος. Ο ξάδελφός του καταφέρνει να τον διχάσει, αναφέροντας μάλιστα τον Ιησού Χριστό ως έναν σπουδαίο άνθρωπο και ως εκεί.

Άγιος Παΐσιος: Η θεωρία του Δαρβίνου διχάζει τη θρησκεία του Αρσένη

«Στο πανεπιστήμιο πάω, δεν έμεινα στο χωριό με τη γιαγιά και όλους τους γέρους να μου λένε παραμύθια». Με αυτά τα λόγια, ο Αρσένιος θα εκνευριστεί, θα ξεσπάσει, θα θυμώσει… Αμέσως, θα τρέξει στο εκκλησάκι της Αγίας Βαρβάρας και κλαίγοντας παρακαλεί τον Χριστό να του δείξει ένα σημάδι που θα διαψεύδει όσα του είπε ο ξάδελφός του.

Διαβάστε Επίσης  Σασμός: Το όπλο της δολοφονίας του Στεφανή λείπει από την κρυψώνα

Τότε, ένα φως θα τον λούσει, με τον Αρσένιο να τρέχει στη μητέρα του, φωνάζοντας “Μάνα, τον είδα!”. Το αγκάθι αυτό, όχι απλώς έχει εξαφανιστεί, αλλά έχει καταφέρει να ανθίσει μέσα του την ελπίδα, την αισιοδοξία..Άγιος Παΐσιος: Η θεωρία του Δαρβίνου διχάζει τη θρησκεία του Αρσένη

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *