Σολτς: Το ΝΑΤΟ δεν θα παρέμβει με στρατιωτική δύναμη στον πόλεμο της Ουκρανίας

Το ΝΑΤΟ δεν θα διακινδυνεύσει μια κλιμάκωση στον πόλεμο της Ουκρανίας επεμβαίνοντας με στρατιωτική δύναμη, δήλωσε ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, σε κοινή συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη στο Βερολίνο με τον Γενικό Γραμματέα της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ .

«Είναι το βασικό καθήκον της συμμαχίας να διασφαλίζει την ασφάλεια όλων των μελών», επισήμανε ο Σολτς.

Η Γερμανία στέλνει οικονομική και ανθρωπιστική βοήθεια, καθώς και στρατιωτικά αγαθά, στην Ουκρανία, αλλά το Βερολίνο έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι δεν θα στείλει μαχητικά αεροσκάφη για να βοηθήσει τις ουκρανικές δυνάμεις στην άμυνά τους ενάντια στη ρωσική εισβολή.

Διαβάστε Επίσης  Στα σκαριά ταινία για τη ζωή του Κων. Μητσοτάκη

«Η μοίρα των ανθρώπων στην Ουκρανία μας αγγίζει βαθιά», είπε ο Σολτς μετά από ομιλία του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο γερμανικό κοινοβούλιο.

«Ο Πούτιν φέρνει φρικτά βάσανα και θάνατο για τους ανθρώπους στην Ουκρανία… Στεκόμαστε στο πλευρό της Ουκρανίας», επισημαίνονται ότι ο Ρώσος Πρόεδρος φέρει την αποκλειστική ευθύνη για τους θανάτους νεαρών Ρώσων στο στρατό.

«Είμαστε επίσης συγκινημένοι από εκείνους τους πολλούς νέους Ρώσους με επικεφαλής τη δική τους ηγεσία αντιτίθενται σε έναν παράλογο πόλεμο», πρόσθεσε.

Διαβάστε Επίσης  Καύσωνας: Ξεκινάει «καυτό» Σαββατοκύριακο και από βδομάδα… 45αρια - Ο λίβας φέρνει τη χώρα σε κατάσταση συναγερμού για τις φωτιές

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *