Καιρός: Έρχεται πολικό ψύχος με -15 βαθμούς – Χιόνια και στην Αττική

Καιρός: Έρχεται πολικό ψύχος με -15 βαθμούς - Χιόνια και στην ΑττικήΚαιρός: Tο ατμοσφαιρικό βουνό σε σχήμα “ΩΜΕΓΑ” (Ωμέγα εμποδιστής) αναμένεται να αναπτυχθεί προς την κεντρική και βόρεια Ευρώπη.
Με τον χειμώνα να δείχνει για άλλη μια φορά το σκληρό του πρόσωπο για φέτος, αναμένεται να κυλήσει η νέα εβδομάδα και κυρίως από την Τρίτη (8/3) και μετά.

Αιτία γι’ αυτή την εξέλιξη το ατμοσφαιρικό βουνό σε σχήμα “ΩΜΕΓΑ” (Ωμέγα εμποδιστής) που αναμένεται να αναπτυχθεί προς την κεντρική και βόρεια Ευρώπη, ωθώντας πολικές αέριες μάζες από την περιοχή της Ρωσίας που μέσω της Ουκρανίας θα φτάσουν και στη χώρα μας.

Οι πολικές αέριες μάζες που θα ξεχυθούν από τα βορειοανατολικά τμήματα της Ευρώπης και θα καλύψουν πολλές περιοχές προς την ανατολική λεκάνη της Μεσογείου.

Αν και στην ατμόσφαιρα ισχύει το ότι επαναλαμβάνεται όχι όμως πάντα με τον ίδιο τρόπο, δεν θα ήταν υπερβολή να λέγαμε ότι αυτός ο χιονιάς ενδέχεται να μας θυμίσει την τελευταία κακοκαιρία που ζήσαμε και που έφερε αρκετά προβλήματα. Αυτό γιατί εμφανίζει αρκετά κοινά σημεία ως προς την έντασή της, τη διάρκειά της αλλά και τον τρόπο που αναμένεται να εξελιχθεί.

Διαβάστε Επίσης  Συντετριμμένος ο πατέρας του Παντελίδη στο μνημόσυνο: «Τρία χρόνια με κλάματα…»

Μερικά από αυτά τα κοινά σημεία αναπτύσσονται παρακάτω:

Και σε αυτή την περίπτωση θα αντιμετωπίσουμε μια βίαιη μεταφορά πολύ ψυχρών αερίων μαζών, που σημαίνει ότι σε μικρό χρονικό διάστημα μπορεί να παρατηρηθεί χιονόστρωση μεγάλου πάχους.
Χωρίς ακόμη να έχουν σταθεροποιηθεί τα στοιχεία φαίνεται ότι και αυτή η χιονοκαιρία θα έχει μεγάλη διάρκεια, άρα αυξάνονται οι πιθανότητες για πολλά και εκτεταμένα προβλήματα.
Θα παρατηρηθούν ασυνήθιστα χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες όπου στη βόρεια Ελλάδα ίσως δούμε τον υδράργυρο να “φλερτάρει” με τους -15° με -18° με τον ολικό παγετό να αυξάνει γεωμετρικά τις πιθανότητες εμφάνισής του. Σκεφτείτε ότι είμαστε σε μία εποχή όπου αυτή η εξέλιξη θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στις καλλιέργειες. Και βέβαια ο παγετός αν και όχι ολικός θα απασχολήσει αρκετές περιοχές της χώρας μας ακόμη και νησιά.
Ο κύριος όγκος των χιονοπτώσεων θα αφορά περιοχές της κεντρικής, ανατολικής και νότιας χώρας. Πολύ πιθανό να δούμε και πάλι πολλά νησιά του Αιγαίου να ξαναντύνονται στα λευκά.
O Κλέαρχος Μαρουσάκης σημειώνει ότι τα παραπάνω αφορούν χιονοπτώσεις που αναμένουμε από Τρίτη μέχρι και Παρασκευή, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι την Παρασκευή τελειώνει η κακοκαιρία.

Διαβάστε Επίσης  H δήλωση των θεσμών μετά την ολοκλήρωση της πρώτης μεταμνημονιακής αποστολής στην Αθήνα

Στο επίκεντρο των χιονοπτώσεων θα βρεθεί και πάλι ο νομός Αττικής και δεν θα ήταν υπερβολή να λέγαμε ότι οι αντιολισθητικές αλυσίδες ενδέχεται να χρειαστούν και πάλι.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *