Ξέρετε πόσο νόστιμο είναι το πορτοκάλι στο φαγητό; – Θα εκπλαγείτε

 

Αν μέχρι τώρα χρησιμοποιούσατε μόνο χυμό πορτοκαλιού ή λεμονιού στο φαγητό, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε και να βάλετε ολόκληρα κομμάτια του!

Την οξύτητα που χρειαζόμαστε σε ένα φαγητό, μπορούμε να την πάρουμε με πολύ εύκολο τρόπο από το ξύσμα και τον χυμό εσπεριδοειδών. Έχετε, όμως, σκεφτεί ποτέ να βάλετε ολόκληρα κομμάτια στο φαγητό σας; Δοκιμάστε να προσθέσετε ολόκληρες φέτες τους στο φαγητό, έτσι ώστε να του χαρίσετε και το ζουμί και το άρωμα του κάθε φρούτου.

Διαβάστε Επίσης  Ψωμί με κρεμμύδι και σκόρδο

Προσέξτε, μόνο, να τα καθαρίσετε από τα κουκούτσια, τα οποία εκτός του ότι είναι ενοχλητικά, αφήνουν και πικρή γεύση.

 

Μη φοβηθείτε να τα αναμείξετε με άλλα όξινα υλικά, όπως π.χ. μηλόξιδο και να θυμάστε ότι τα πιο γλυκά ξίδια βοηθούν στην ισορροπία της αρκετά όξινης γεύσης του λεμονιού. Οι ίδιοι κανόνες ισχύουν και στις μαρινάδες: ο συνδυασμός ξιδιού και λεμονιού μπορεί να πάει το πιάτο σας σε άλλο επίπεδο, αρκεί ο συνδυασμός να είναι ταιριαστός. Το μηλόξιδο π.χ. δεν ταιριάζει καλά με το γκρέιπφρουτ.

Διαβάστε Επίσης  Νηστίσιμη μανιταρόπιτα με πιπεριές εύκολα και γρήγορα

Tip: Αν προσθέσετε χυμό λεμονιού ή πορτοκαλιού στη σάλτσα σας, φροντίστε να το κάνετε στο τέλος, αφού αφαιρέσετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, είτε πρόκειται για σάλτσα, είτε για σούπα, είτε για ζωμό ή οτιδήποτε άλλο, για να μην αλλοιωθεί η γεύση του με το βράσιμο και πικρίσει το αποτέλεσμα.

 

Clickatlife.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *