Γιατί πρέπει να ξεκινάτε την ημέρα σας περπατώντας;

Γιατί πρέπει να ξεκινάτε την ημέρα σας περπατώντας;

Γιατί πρέπει να ξεκινάτε την ημέρα σας περπατώντας;

Το να ξεκινήσετε τη μέρα σας περπατώντας μπορεί να σας δώσει περισσότερη ενέργεια όλη την ημέρα και ειδικά αν το κάνετε σε εξωτερικούς χώρους.

               Γιατί πρέπει να ξεκινάτε την ημέρα σας περπατώντας;

Σύμφωνα με μελέτες οι ενήλικες που περπατούν για είκοσι λεπτά σε εξωτερικούς χώρους είχαν περισσότερη ζωτικότητα και ενέργεια από εκείνους που περπάτησαν για 20 λεπτά σε εσωτερικούς χώρους.

Καλύτερη διάθεση

Το περπάτημα συμβάλλει στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησης, την τόνωση της διάθεσης, μειώνει το άγχος και το στρες, ανακουφίζει από κούραση αλλά και συμπτώματα κατάθλιψης.
Για καλύτερα αποτελέσματα, δοκιμάστε να περπατάτε για 20 έως 30 λεπτά τουλάχιστον 5 ημέρες την εβδομάδα.

Διαβάστε Επίσης  Υδατάνθρακες που δεν παχαίνουν

Το περπάτημα ως μέτρο πρόληψης

Το περπάτημα μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία σας, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης του ανοσοποιητικού σας, καθώς και την πρόληψη και τη διαχείριση διαφόρων παθήσεων υγείας. Μελέτες μάλιστα, δείχνουν ότι το περπάτημα για 30 λεπτά την ημέρα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων κατά 19%.

Δυνατοί μυς

Παράλληλα το περπάτημα μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση των μυών στα πόδια σας. Για καλύτερα αποτελέσματα, περπατήστε με μέτριο έως γρήγορο ρυθμό.

Διαβάστε Επίσης  Θα τρελαθείτε: Το άγνωστο κόλπο με την κανέλα που θα κάνει πιο νόστιμο από ποτέ τον καφέ σας

Προσπαθήστε να αλλάξετε τη ρουτίνα σας και να ανεβείτε σκάλες, να περπατήσετε σε ανηφορικούς δρόμους και να κατεβείτε έπειτα ή να περπατήσετε με κλίση στο διάδρομο. Προσθέστε ασκήσεις ενδυνάμωσης των ποδιών, όπως καθίσματα ή προβολές για να τονώσετε τους μυς των ποδιών.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *