Γιατροσόφια για ούλα που ματώνουν

Γιατροσόφια για ούλα που ματώνουν

Πριν φτάσετε όμως στην καρέκλα του πόνου, υπάρχουν μερικές σπιτικές συνταγές για την αντιμετώπιση των αιμμοραγούντων ούλων που προσφέρουν άμεση και αποτελεσματική ανακούφιση. Αν τα συμπτώματα δε, επιμένουν, τότε ίσως να μη μπορείτε να γλιτώσετε το ραντεβού με τον οδοντίατρο, μέχρι τότε, όμως, δοκιμάστε τα εξής:

 

Λάδι γαρύφαλλου
Μια από τις καλύτερες συνταγές είναι το γαρυφαλλέλαιο, το οποίο βοηθάει στην υποχώρηση της φλεγμονής και περιορίζει αισθητά την αιμορραγία. Είτε αλείφοντας λίγο λάδι στα ούλα σας, είτε μασώντας 1-2 γαρύφαλλα, θα βοηθήσετε τη στοματική υγιεινή σημαντικά. Αγνοήστε την ελαφριά αίσθηση καψίματος που θα σας προκαλέσει το γαρύφαλλο και δεν θα χάσετε.

 

Αλόη βέρα
Τα οφέλη της αλόης είναι πολλά και άπτονται πολλών θεμάτων, ένα εκ των οποίων είναι και η αιμορραγία των ούλων. Κάντε μασάζ στα ούλα σας με τριμμένη αλόη και αφήστε τη να δράσει για λίγα λεπτά πριν ξεπλύνετε το στόμα σας. Πέραν αυτής της χρήσης, ελαφρού τύπου μολύνσεις των ούλων, μπορούν να αντιμετωπιστούν με την κατάποση υγρών που περιέχουν στη σύστασή τους αλόη βέρα.

Διαβάστε Επίσης  Γιατί δεν πρέπει να παίρνετε το κινητό στην τουλέτα

 

Βούρτσισμα και οδοντόνημα
Η πρόληψη είναι η καλύτερη αντιμετώπιση όσον αφορά, ειδικά, τη στοματική υγιεινή. Αν λοιπόν, θέλετε να προλάβετε την ουλίτιδα καλό θα ήταν να φροντίζετε για τη σωστή καθαριότητα των δοντιών, βουρτσίζοντας δυο φορές τη μέρα και συνηθίζοντας την τακτική χρήση οδοντικού νήματος. Όχι μόνο θα εξασφαλίσετε στον εαυτό σας αστραφτερό χαμόγελο, αλλά και ασπίδα προστασίας από φλεγμονές και λοιμώξεις.

 

Φρέσκα φρούτα και λαχανικά
Τα ωμά φρούτα και λαχανικά πέραν των πολλών θρεπτικών στοιχείων που προσφέρουν στον οργανισμό, ωφελούν και την υγεία των ούλων. Εκτός, λοιπόν, του ότι είναι πλούσια σε βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία, το μάσημά τους, όταν είναι ωμά, ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος στα ούλα, μειώνοντας έτσι την πιθανή αιμορραγία τους.

Διαβάστε Επίσης  Έλλειψη σιδήρου: Οι τροφές με την υψηλότερη περιεκτικότητα

 

Γαργάρες με αλατόνερο
Μια από τις απλούστερες και ευκολότερες συνταγές κατά της ουλίτιδας είναι οι γαργάρες με αλατόνερο. Διαλύστε σε χλιαρό νερό λίγο αλάτι και κάντε γαργάρες τρεις φορές τη μέρα. Προσέξτε να μην είναι πολύ ζεστό το νερό και κάψετε τον ουρανίσκο σας.

 

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *