Οι αποκριάτικες στολές που ταιριάζουν στο ζώδιο σου!

Οι αποκριάτικες στολές που ταιριάζουν στο ζώδιο σου!

Οι αποκριάτικες στολές που ταιριάζουν στο ζώδιο σου!

ΚΡΙΟΣ

Αν είσαι Κριός, φυσικά θέλεις μια μεταμφίεση που να αναδεικνύει τον ήρωα και τον ηγέτη που κρύβεις μέσα σου. Δεν θα ήταν και πολύ του γούστου σου να ντυθείς κάτι σε ζωάκι ή αστείο καρτούν. Αντίθετα, θα διαλέξεις μια προσωπικότητα μαχητική και δυναμική. Θα μπορούσες να είσαι ο Λεωνίδας(«this-is-Sparta»), ένας αμείλικτος Βίκινγκ πολεμιστής, ένας Ινδιάνος αρχηγός, ο Σούπερμαν και όλοι οι συναφείς ήρωες. Επίσης στο πιο σύγχρονο, πυροσβέστης, οδηγός αγώνων, ταυρομάχος. Για τις κυρίες, μια αρχαία βασίλισσα των Αμαζόνων, η θεά Άρτεμις, η τηλεοπτική πριγκίπισσα-μαχήτρια Ζήνα, η Cat-Woman και η εκδικήτρια «Νύφη» από το «Kill Bill» είναι μερικές προτάσεις.

ΤΑΥΡΟΣ

Η διάθεση σου θα σε κάνει να θέλεις μια μεταμφίεση καλοφτιαγμένη και καλαίσθητη. Θα μεταμφιεζόσουν ευχαρίστως σε κάποιον διάσημο κινηματογραφικό γόη ή γόησσα, π.χ. Τζέιμς Ντιν, Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ («Καζαμπλάνκα»), Μαίριλιν Μονρόε ή Ρίτα Χέιγουορθ («Τζίλντα»). Επειδή σου αρέσουν τα απαλά ρούχα, θα γινόσουν με ψεύτικη γούνα Ταρζάν και Τζέιν ή άνθρωπος των σπηλαίων. Επίσης, καθώς αγαπάς τη γη και τον φυτικό κόσμο, θα διάλεγες κάτι σχετικό: ξωτικό ή νύμφη του δάσους, Μητέρα-Φύση, δέντρο, λουλούδι, Δεντράνθρωπος (από τον «Άρχοντα των Δακτυλιδιών»), Poison Ivy (από τον «Batman»).

ΔΙΔΥΜΟΙ

Ίσως στις Αποκριές να έβρισκες ευκαιρία με τη μεταμφίεσή σου να εκφράσεις τη διπλή φύση του Διδύμου. Μπορείς να δημιουργήσεις ένα κοστούμι ανδρόγυνου, μισό αντρικό και μισό γυναικείο, βάφοντας αντίστοιχα και το πρόσωπό σου. Ή να βρεις άλλες αντίστοιχες αντιθέσεις: μέρα-νύχτα, χαρά-θλίψη, γιν-γιανγκ. Επειδή σου αρέσουν τα παιχνίδια, μια άλλη ιδέα είναι να γίνεις Πίτερ Παν, το αγόρι που δεν μεγαλώνει, μάγος ή ταχυδακτυλουργός. Το χιούμορ σου θα εκδηλωνόταν με μια μεταμφίεση καρτούν, τύπου Στρουμφάκι ή Σρεκ, ή για κάτι πιο επίκαιρο, με μια καρικατούρα πολιτικού, όπως Μέρκελ, Πάγκαλος (αν δεν σε ενοχλεί να σου πετούν αβγά…) κλπ.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Τίποτα δεν θα εκπροσωπούσε καλύτερα τον Καρκίνο από μια μεταμφίεση ιππότη, με την πανοπλία που κρύβει ένα ευάλωτο εσωτερικό και με τη ρομαντική αγάπη του στο παρελθόν. Η γυναίκα εκπρόσωπος του ζωδίου αντίστοιχα θα μπορούσε να ντυθεί πυργοδέσποινα. Ή μια ηρωίδα παραμυθιού που βασανίζεται από μια κακιά μητριά, σαν τη Χιονάτη και τη Σταχτοπούτα. Η σχέση του ζωδίου με τη σελήνη και το μεταφυσικό φέρνει ιδέες όπως ο Λυκάνθρωπος, μια σεληνιακή θεά, μάγοι και μάγισσες (βλέπε Χάρι Πότερ). Για μια πιο αθώα και χιουμοριστική προσέγγιση, μπορείς επίσης να ντυθείς υπερφυσικό μωρό.

Διαβάστε Επίσης  Ζώδια: Ερωτικές Προβλέψεις της Εβδομάδας από 18/03/2024 ως και 24/03/2024 για όλα τα ζώδια

ΛΕΩΝ

Αν είσαι Λέων, το ίδιο το ζώδιό σου δίνει μια τέλεια ιδέα: Ντύσου αιλουροειδές, από σέξι γατούλα μέχρι απειλητική τίγρη και καρτουνίστικος Lion King. Αν πάλι θέλεις κάτι που να ικανοποιεί την ανάγκη σου για λάμψη και μεγαλεία, μπορείς να διαλέξεις τις κλασικές στολές βασιλιάδων και ευγενών, από κάθε ιστορική εποχή. Γίνε Τουταγχαμών, Λουδοβίκος, Κλεοπάτρα, Ελισάβετ (η παλιά, όχι η τωρινή…) και βγάλε το άχτι σου. ‘Η διάλεξε κάποια διασημότητα από τον χώρο του θεάματος, όπως ο Έλβις Πρίσλεϊ ή η Μαντόνα (δικαιωματικά, μια που είναι κι εκείνη Λέων).

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Οι Απόκριες είναι η χρυσή ευκαιρία του Παρθένου να εξωτερικεύσει επιτέλους τη σεξουαλική πλευρά του. Συνδυάζοντας και το ενδιαφέρον σου για τα… υγειονομικά θέματα, μπορείς να ντυθείς γόης γιατρός από το Grey’s Anatomy ή προκλητική νοσοκόμα. Για τις κυρίες, «παίζει» επίσης η καμαριέρα ή το υψηλόβαθμο στέλεχος επιχειρήσεων, πάντα στη σέξι εκδοχή. Αν θες να το γυρίσεις στο μυθολογικό, ντύσου θεά Δήμητρα (με χιτώνα και στεφάνι από στάχυα). Κι αν θέλεις να μην παρεκκλίνεις από την «κουλτουριάρικη» πλευρά σου, μεταμφιέσου σε έναν ήρωα ή ηρωίδα από τα αγαπημένα σου βιβλία.

ΖΥΓΟΣ

Το ιδανικό για έναν δεσμευμένο Ζυγό θα ήταν να μεταμφιεστεί ζευγαρωτά με το ταίρι του: Αδάμ και Εύα, Ρωμαίος και Ιουλιέττα, Καίσαρ και Κλεοπάτρα, σεΐχης και οδαλίσκη, σερίφης και το κορίτσι του σαλούν. Αν μάλιστα θέλετε να δώσετε μια χιουμοριστική νότα, μπορείτε να αντιστρέψετε τον αντρικό και τον γυναικείο ρόλο. Αν τώρα είσαι μόνος ή… δεν τα βρείτε, μπορείς να ντυθείς αρχαίος θεός ή θεά. Μια άλλη ιδέα αντιπροσωπευτική για το ζώδιό σου, είναι κάτι σχετικό με δικαιοσύνη, όπως δικαστής ή η θεά Θέμις που να κρατάει μια ζυγαριά.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Η αγάπη του Σκορπιού για το «σκάλισμα» των μυστηρίων αντιπροσωπεύεται τέλεια από μια μεταμφίεση ντετέκτιβ, όπως ο Σέρλοκ Χολμς. Ή και αρχαιολόγου, από εκείνους που εξερεύνησαν τις πυραμίδες. Μπορεί όμως να σε τραβάει περισσότερο η «σκοτεινή πλευρά» και να θέλεις να υποδυθείς ένα ρόλο γκάγκστερ ή γυναίκας-αράχνης. Εκτός αν θέλεις να καταδυθείς στα σκοτάδια της ψυχής, και να ντυθείς κόμης Δράκουλας ή σέξι γυναίκα-βαμπίρ. Θα σου άρεσε επίσης και μια μεταμφίεση που δεν αποκαλύπτει τίποτα, με μια κάπα-ντόμινο και μια βενετσιάνικη μάσκα ή τη γνωστή μάσκα του «V for Vendetta».

Διαβάστε Επίσης  Τι λένε τα άστρα για το διαζύγιό σας

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η περιπετειώδης πλευρά του Τοξότη, που είναι πάντα με την πλευρά του καλού, εκπροσωπείται τέλεια ένα σωρό ήρωες βιβλίων και ταινιών, όπως ο Λόρενς της Αραβίας, ο Ρομπέν των Δασών, ο Ιντιάνα Τζόουνς. Μπορείς να ντυθείς και Αστερίξ, ο ένας από Τρεις Σωματοφύλακες (αν βρεις κι άλλους δυο, ακόμα καλύτερα), ή Τζακ Σπάροου, ο πειρατής της Καραϊβικής. Αν είσαι γυναίκα, πιθανόν σε εκπροσωπεί η Λάρα Κροφτ, η πρώτη γυναίκα αεροπόρος Αμέλια Ίαρχαρτ, η ινδιάνα Ποκαχόντας (δεν ήταν μόνο καρτούν…), η Ιωάννα της Λορένης, η Μπουμπουλίνα.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Σαν Αιγόκερως θέλεις μέσα από τη μεταμφίεσή σου να ζήσεις την επιρροή που επιδιώκεις και στην καθημερινή ζωή. Πιθανόν λοιπόν θα σου άρεσε να ντυθείς Ρώσος πολυεκατομμυριούχος, Άραβας εμίρης ή πολιτικός (από πρόεδρος και πάνω). Μπορεί όμως να προτιμούσες την πνευματική εξουσία, και να γινόσουν Πάπας, Πατριάρχης ή Δαλάι Λάμα. (Παίζει και Βατοπαίδι…). Αν είσαι Αιγοκερίνα, ίσως να τολμούσες κάτι πιο σέξι, όπως μια «αυταρχική κυρία» ερωτικών φαντασιώσεων. Εκτός αν θες να πας στο άλλο άκρο, και να ντυθείς πολιτικός, π.χ. Κριστίν Λαγκάρντ του ΔΝΤ ή Ντόρα (αλλά μπορεί να είσαι ντεμοντέ)…

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Μπορεί σαν Υδροχόος να ντύνεσαι στην καθημερινότητά σου τόσο ελεύθερα και σύμφωνα με αυτό που σε εκφράζει, ώστε μια αποκριάτικη μεταμφίεση να μην σου αλλάζει και πολλά. Για κάτι ακόμα πιο εξτρίμ, μπορείς να πάρεις έμπνευση από διάφορες σειρές και ταινίες επιστημονικής φαντασίας και να απογειώσεις την αποκριάτικη στολή σου στο διάστημα (από το «Σταρ Τρεκ» μέχρι τον «Πόλεμο των Άστρων»). ‘Όμως και το «Άβαταρ», που είναι και οικολογικό, δεν σου γεννάει ένα σωρό ιδέες; Άλλες επιλογές: ψυχεδέλεια, χίπις, «ξέγνοιαστος καβαλάρης» μηχανόβιος και, στον αντίποδα, καθαρή επιστήμη: ντύσου τρελός επιστήμονας.

ΙΧΘYEΣ

Αν είσαι Ιχθύς, δεν θα δυσκολευτείς να κατεβάσεις αμέτρητες ιδέες για μια αποκριάτικη μεταμφίεση. Αλλά οι πιο αγαπημένες σου μάλλον θα έχουν να κάνουν με το νερό. Θα ντυνόσουν Ποσειδώνας, Νηρηίδα, Μικρή Γοργόνα. Μπορεί να πήγαινες και σε κάτι πιο χιουμοριστικό, όπως ο Μπομπ Σφουγγαράκης. Αν πάλι προτιμούσες κάτι πιο… στεριανό, θα μπορούσες να μεταμφιεστείς σε καλλιτέχνη, π.χ. ζωγράφο (σκέψου τον Βαν Γκονγκ με μπανταρισμένο αυτί ή τη Φρίντα Κάλο) ή χορευτή. Τέλος, μπορείς πάντα να μεταμορφωθείς σε ένα πλάσμα από το υπερπέραν, όπως μια νεράιδα ή ένα φάντασμα.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *