Τα 4 αιθέρια έλαια που κάνουν καλό στον πονόλαιμο

Τα 4 αιθέρια έλαια που κάνουν καλό στον πονόλαιμοΜπορεί να είναι δύσκολο να αντιμετωπίσετε τα συμπτώματα από έναν πονόλαιμο και το πρώτο σας ένστικτο μπορεί να είναι να πάτε στο φαρμακείο για να προμηθευτείτε φάρμακα για το κρυολόγημα χωρίς ιατρική συνταγή. Υπάρχει όμως και ένας πιο φυσικός τρόπος για να απαλύνετε τον πονόλαιμο: χρησιμοποιώντας αιθέρια έλαια.

Η Τίνα Γκούπτα, ειδικός σε θέματα φυσικής κατάστασης, εξήγησε ότι, επειδή ο πονόλαιμος προκαλείται είτε από βακτηριακή λοίμωξη είτε από ιογενή λοίμωξη, τα πιο αποτελεσματικά αιθέρια έλαια είναι αυτά που περιέχουν αντιμικροβιακές και αντιικές ιδιότητες. Εδώ είναι τα καλύτερα αιθέρια έλαια που μπορείτε να δοκιμάσετε εάν έχετε πονόλαιμο, καθώς και μερικές συμβουλές για την ασφαλή χρήση τους.

Αιθέρια έλαια που μπορούν να καταπραΰνουν τον πονόλαιμο

Οι ειδικοί, όπως αναφέρει το popsugar.gr πρότειναν τα ακόλουθα αιθέρια έλαια, τα οποία, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, μπορεί να προσφέρουν κάποια οφέλη σε όσους καταπολεμούν μια λοίμωξη.

Ευκάλυπτος

Έρευνες έχουν δείξει ότι το έλαιο ευκαλύπτου μπορεί να είναι αποτελεσματικό στη θεραπεία πολλών λοιμώξεων του ανώτερου και κατώτερου αναπνευστικού συστήματος. «Όλα τα έλαια ευκαλύπτου αναφέρεται ότι έχουν κάποιο βαθμό αντιμικροβιακής δράσης, γι’ αυτό και χρησιμοποιείται συνήθως ως αντισηπτικό σε πονόλαιμο, βήχα και κρυολογήματα», είπε ο Δρ Γκούπτα. Για τον πονόλαιμο, ο Δρ Γκούπτα συνιστά την εισπνοή 12 σταγόνων σε 150 ml βραστό νερό έως και τρεις φορές την ημέρα.

Διαβάστε Επίσης  Μαγειρική σόδα για τις άφθες

Μέντα

Το 2015, οι ερευνητές απέδειξαν ότι το έλαιο μέντας αναστέλλει την ανάπτυξη μικροοργανισμών, για τους οποίους ο Δρ Γκούπτα εξήγησε ότι είναι τα παθογόνα που θα μπορούσαν ενδεχομένως να προκαλέσουν πονόλαιμο. «Τα αποτελέσματα ήταν συγκρίσιμα και με το αντιβιοτικό γενταμυκίνη», είπε ο Δρ Γκούπτα. Εξήγησε ότι το έλαιο μέντας έχει αντισηπτικές, αντιβακτηριακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, γι’ αυτό είναι ένα εξαιρετικό αιθέριο έλαιο για χρήση στη θεραπεία του κρυολογήματος. Ο Δρ Γκούπτα συνιστά τη λήψη του εισπνέοντας δύο έως τρεις σταγόνες από το λάδι σε ζεστό νερό. Πρόσθεσε ότι η έρευνα δείχνει ότι το έλαιο μέντας βοηθά επίσης στην αύξηση της σιελόρροιας. «Αυτό το καθιστά μια αποτελεσματική συμπτωματική ανακούφιση για την ξηροστομία, τη δυσοσμία του στόματος και τον πονόλαιμο», είπε ο Δρ Γκούπτα.

Λεβάντα

«Αυτό το αιθέριο έλαιο έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του πονόλαιμου», είπε ο Ντάνιελ Μπόγιερ. Πρόσθεσε ότι η λεβάντα έχει επίσης αντιμικροβιακές ιδιότητες ενάντια στα βακτήρια που μπορούν να προκαλέσουν πονόλαιμο και είναι πολύ χαλαρωτικό, κάτι που είναι σίγουρα πάντα ευπρόσδεκτο όταν αισθάνεσαι κάτω από τον καιρό. Ο Δρ. Μπόγιερ συνιστά να ρίχνετε έως και δύο σταγόνες λάδι σε ένα μπολ με ζεστό νερό ή σε ένα ρούχο και στη συνέχεια να εισπνέετε για περίπου 10 έως 15 λεπτά δύο φορές την ημέρα.

Διαβάστε Επίσης  Ποιο είναι το κόλπο με αλάτι και ζάχαρη για την αϋπνία;

Θυμάρι

Μια μελέτη του 2011 διαπίστωσε ότι το αιθέριο έλαιο θυμαριού έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες, οι οποίες μπορεί να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των πιο κοινών βακτηρίων που προκαλούν πονόλαιμο. «Επιπλέον, μπορεί να διαχειριστεί τον μυϊκό σπασμό, μια αιτία βήχα που συνήθως οδηγεί σε πονόλαιμο», είπε ο Δρ Μπόγιερ. Εξήγησε ότι τα αιθέρια έλαια θυμαριού μπορούν να εφαρμοστούν απευθείας στον λαιμό σας, καθώς είναι γενικά αραιωμένα και είναι απίθανο να προκαλέσουν δερματικές αλλεργίες. (Ωστόσο, εάν ανησυχείτε για δερματικές αλλεργίες, ζητήστε από το γιατρό σας να κάνει ένα τεστ δερματικών επιθεμάτων για να χαλαρώσει το μυαλό σας.) «Κάντε απαλό μασάζ με το λάδι στον λαιμό σας ενώ συμπιέζετε ζεστά με ένα ρούχο [τρεις φορές] την ημέρα , μερικά λεπτά πριν από κάθε γεύμα», είπε ο Δρ Μπόγιερ, προσθέτοντας ότι αυτό μπορεί να μειώσει τον πόνο κατά την κατάποση.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *