Εύκολα τυροπιτάκια με ζύμη γιαουρτιού

Εύκολα τυροπιτάκια με ζύμη γιαουρτιούΤα τυροπιτάκια αυτά μπορούν να αποτελέσουν το τέλειο σνακ συνοδευόμενα από κάποιο φρέσκο φρούτο ή χυμό και η παρασκευή τους είναι αρκετά εύκολη.

Μπορείτε να φτιάξετε και παραπάνω ποσότητα και να την φυλάξετε στη κατάψυξη και να έχετε πάντα ένα έτοιμο σνακ για τη δουλειά, το σχολείο ή ακόμη και ως πρωινό με τη συνοδεία ενός φρούτου ή φρέσκου χυμού.

Υλικά που χρειαζόμαστε για την παρασκευή τους

Μισή κούπα γάλα της επιλογής σας
Ένα κεσεδάκι γιαούρτι πρόβειο ή ότι άλλο έχετε
Μισή κούπα ελαιόλαδο
Μισό φακελάκι μαγειρική μαγιά
3 κούπες περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό

Διαβάστε Επίσης  Κέικ με γιαούρτι

Για τη γέμιση

Ανθότυρο και τυρί φέτα

Διαδικασία

Σε ένα μπρίκι ζεσταίνουμε το γάλα. Μόλις γίνει χλιαρό το ρίχνουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη μαγιά.

Αφού ανακατέψουμε, προσθέτουμε το μισό γιαούρτι από το κεσεδάκι, το ελαιόλαδο και έπειτα σιγά-σιγά το αλεύρι. Θέλουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη. Την αφήνουμε σε ζεστό μέρος τυλιγμένη με μια μεμβράνη ώστε να φουσκώσει περίπου ένα μισάωρο.

Αφού φουσκώσει, την ανοίγουμε και πλάθουμε είτε σε σχήμα κρουασανάκι όπως στη φωτογραφία ή όπως αλλιώς θέλουμε. Για το σχήμα κρουασανάκι, ανοίγουμε με το πλάστη τη ζύμη μας σε σχήμα στρογγυλό. Έπειτα κόβουμε με το μαχαίρι όπως μια πίτσα. Στις άκρες γεμίζουμε με το τυρί και τυλίγουμε προς τα μέσα.

Διαβάστε Επίσης  Ντιπ με στραγγιστό γιαούρτι, κρέμα γάλακτος και ροκφόρ

Στη γέμιση βάζουμε το μισό γιαούρτι, λίγο από το αυγό, τυρί φέτα και ανθότυρο. Τα ανακατεύουμε ώστε να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Η γέμιση μπορεί να είναι και μόνο με ανθότυρο ή φέτα χωρίς το υπόλοιπο γιαούρτι και το αβγό που περισσεύει.

Όταν τα τυλίξουμε, τα αλείφουμε με το υπόλοιπο αυγό και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 στον αέρα για περίπου 15-20 λεπτά.

Καλή σας απόλαυση!

Γράφτηκε απο Χρυσάνθη Κυριακοπούλου Κοινωνικός Λειτουργός

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *