Β. Παπαευαγγέλου: Περίπου 100 παιδιά στο νοσοκομείο με κορωνοϊό

Β. Παπαευαγγέλου: Περίπου 100 παιδιά στο νοσοκομείο με κορωνοϊό

Περίπου 100 παιδιά που έχουν νοσήσει από κορωνοϊό νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή, είπε την Πέμπτη (3/2), κατά τη διάρκεια της απογευματινής ενημέρωσης, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Βάνα Παπαευαγγέλου.

Η κ. Παπαευαγγέλου σημείωσε ότι το 30% των περιστατικών αφορά τα παιδιά, ενώ εννέα στα 10 παιδιά είναι ασυμπτωματικά -όπως τόνισε προσθέτοντας ότι είναι σταθερός ο αριθμός των νοσηλευόμενων παιδιά παιδιών κάτω από την ηλικία των 11 ετών.

Διαβάστε Επίσης  Σεισμός ταρακούνησε την Τρίπολη

Επίσης, έκανε λόγο για σταθεροποίηση της πανδημίας αλλά με υψηλό ακόμα τον αριθμό των ενεργών περιστατικών. Στην επικράτεια υπολογίζονται στις 140.000 τα ενεργά περιστατικά, ενώ αύξηση των κρουσμάτων καταγράφεται στη Θράκη, τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Όπως είπε, η θετικότητα αυξήθηκε από 5,7 στο 7,3 αλλά μειώθηκε ο αριθμός των νοσηλευόμενων με κορωνοϊό ασθενών στη χώρα, που πλέον υπολογίζονται γύρω στις 4.500 χιλιάδες.

Διαβάστε Επίσης  120 δόσεις – εφορία: Ποιους αφορούν – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Σχετικά μειωμένος ήταν την τελευταία εβδομάδα και ο αριθμός των νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία. Όπως είπε η κυρία Παπαευαγγέλου, είναι ξεκάθαρο ότι πλέον επικρατεί η παραλλαγή Όμικρον και το 80% όσων νοσηλεύονται στο νοσοκομείο είναι άνω των 55 ετών.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *