Κακοκαιρία – Νέα Οδός: «Όχι» περιττές μετακινήσεις – Να είναι έτοιμες οι αλυσίδες

Κακοκαιρία - Νέα Οδός: «Όχι» περιττές μετακινήσεις - Να είναι έτοιμες οι αλυσίδεςΜετά το σημερινό Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ, σύμφωνα με το οποίο κύμα έντονης κακοκαιρίας προβλέπεται να επηρεάσει την Κεντρική και Νότια Ελλάδα, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις και τους θυελλώδεις ανέμους, οδηγίες προς τους οδηγούς που σχεδιάζουν να μετακινηθούν το Σαββατοκύριακο εν μέσω της νέας κακοκαιρίας, εξέδωσαν η Νέα Οδός και η ΜΟΡΕΑΣ ΑΕ.

Μεταξύ άλλων συνιστά στους οδηγούς να έχουν μέσα στο αυτοκίνητό τους αντιολισθητικές αλυσίδες και μεγάλη ποσότητα καυσίμου, ενώ όσοι μπορούν να αποφύγουν τις περιττές μετακινήσεις.

Παράλληλα η Νέα Οδός, ενημερώνει τους οδηγούς ότι σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, με ισχύ από το βράδυ της Παρασκευής 28/1 και έως την Κυριακή 30/1 προβλέπεται επιδείνωση του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην κεντρική και νότια Ελλάδα, τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις σε ορεινά – ημιορεινά και τους θυελλώδεις βόρειους ανέμους εντάσεως 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν σταδιακά, την ανατολική και δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία, και την Εύβοια και τα ορεινά της Ηπείρου.

Διαβάστε Επίσης  «Σήμερα στην πόλη μας σκοτείνιασε νωρίς για τον χαμό του Βασίλη»: Θρήνος στις Σέρρες για τον 11χρονο μαθητή

Όπως διαβεβαιώνει, η Νέα Οδός, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαχείριση των φαινομένων και το σύνολο των ανθρώπων και του μηχανισμού μας, βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα.

Τι πρέπει να κάνουν όσοι πρόκειται να μετακινηθούν

Η Νέα Οδός συνιστά στους οδηγούς να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια εκδήλωσης εντόνων καιρικών φαινομένων, ενώ αν πρέπει να ταξιδέψουν συμβουλεύει τα ακόλουθα:

Να ενημερωθούν πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους για τον καιρό και τις κυκλοφοριακές συνθήκες, καλώντας την Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών της εταιρίας. Όσοι οδηγοί ενδιαφέρονται για το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε. (Μεταμόρφωση Αττικής – Σκάρφεια Φθιώτιδας) μπορούν να καλούν στο 22950 26900. Όσοι οδηγοί ενδιαφέρονται για την Ιόνια Οδό (Αντίρριο – Ιωάννινα) μπορούν να καλούν στο 2641 306 306 (καθημερινά και Σάββατο από τις 08:00 έως τις 20:00 και Κυριακή 10:00 με 18:00).

Διαβάστε Επίσης  Δάκης: Πέθανε ο τραγουδιστής

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *