Ισχυρός χιονιάς στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα

Ισχυρός χιονιάς στην Κεντρική και Βόρεια ΕλλάδαΠολλές περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας έχουν «παραδοθεί» στη νέα κακοκαιρία εξπρές που πλήττει από το βράδυ της Παρασκευής τη χώρα.

Η κακοκαιρία έφτασε το μεσημέρι του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη, με τα πρώτα χιόνια να πέφτουν και στην περιοχή του Χορτιάτη, αλλά και σε Πανόραμα, Εξοχή και Ασβεστοχώρι.

Πιο έντονη είναι η χιονόπτωση στη Χαλκιδική, όπου μάλιστα η κυκλοφορία των οχημάτων πραγματοποιείται με αντιολισθητικές αλυσίδες. Στον Πολύγυρο, στην Αρναία, στο Στανό, στον Βάβδο και στον Ταξιάρχη το χιόνι σκέπασε αυτοκίνητα και σπίτια.

Χιονόπτωση έχουμε και στα χιονοδρομικά κέντρα της Βόρειας Ελλάδας, όπως στο Καϊμάκτσαλάν όπου και καταγράφηκε η χαμηλότερη θερμοκρασία με -10,1 βαθμούς Κελσίου, στη Βασιλίτσα με -8,1, το Σέλι με -5,6 βαθμούς, καθώς και στα Τρία – Πέντε Πηγάδια και το Ελατοχώρι.

Ισχυρός χιονιάς στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα

Κατά τη διάρκεια της νύχτας χιόνισε στη Φλώρινα με το θερμόμετρο να δείχνει -1 βαθμούς Κελσίου. Ίδια θερμοκρασία στην Καστοριά και την Κοζάνη, όπου νωρίς το πρωί του Σαββάτου σημειώνονταν ασθενής χιονόπτωση στο κέντρο της πόλης.

Διαβάστε Επίσης  Απειλητικό τηλεφώνημα για βόμβα στο πλοίο Blue Star Horizon

Ήδη στον Νομό Φθιώτιδας, η χιονόπτωση ξεκίνησε από τις πρώτες πωινές ώρες. Λίγο μετά τα μεσανυχτα ξεκίνησε να χιονίζει έντονα σε αρκετά χωριά του Δήμου Λαμίεων και της δυτικής Φθιώτιδας. Έχει χιονίσει σε Οίτη, Παύλιανη, Καστανιά, Λυχνό, Μεσοχώρι, Περιστρέρι, Πύργο, Καλαμάκι, Δίβρη.

Από τα ξημερώματα χιόνισε στο κένρο του Καρπενησίου. Στο δρόμο Λαμίας – Καρπενησίου έπεσε, κατά διαστήματα, αρκετό χιόνι από τον Τυμφρηστό και πάνω μέχρι την Ευρυτανική πρωτεύουσα. Οι οδηγοί που θα κινηθούν προς Καρπενήσι και αντίστροφα θα πρέπει να έχουν μαζί τους αλυσίδες γιατι τα καιρικά φαινόμενα ειναι σε εξέλιξη και από ώρα σε ώρα οι συνθήκες αλλάζουν.

Ισχυρός χιονιάς στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα

Στο χωριό Υψηλός Σταυρός της Ορεινής Ναυπακτίας, σε υψόμετρο άνω των 700 μέτρων, υπάρχει σφοδρή χιονόπτωση με το χιόνι να έχει φτάσει στους δέκα πόντους. Συνεργεία της περιφέρειας και του Δήμου βρίσκονται σε ετοιμότητα για να ανοίξουν τους δρόμους όμως όποιος ανηφορίσει στα ορεινά χρειάζονται απαραίτητα αντιολισθητικές αλυσίδες .

Διαβάστε Επίσης  Περιστέρι: Ανησυχητικές εξελίξεις με την αρπαγή της 15χρονης – Γιατί έλεγε ότι την κακοποιούσαν οι γονείς της

Το Καπνοχώρι Υπάτης, στο Νομό Φθιώτιδας, που βρίσκεται σε υψόμετρο 580 μέτρων, έχει «βυθιστεί» στο χιόνι, το οποίο φτάνει τους 15 πόντους.

Στο Δίκαστρο Φθιώτιδας, όπου ξεκίνησε να χιονίζει από τις 4.30 τα ξημερώματα αντίθετα με τις προβλέψεις που έδιναν χιόνι από το πρωί προς μεσημέρι του Σαββάτου, το χιόνι ξεπερνάει τους 20 πόντους.

Ισχυρή χιονόπτωση επικρατεί στα Τρίκαλα Κορινθίας και στην ευρύτερη περιοχή, με αοτέλεσμα το Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας να παραμείνει κλειστό. Εκχιονιστικά, αλατιέρες και μηχανήματα επιχειρούν προκειμένου να μην κλείσει ο δρόμος που οδηγεί στο χιονοδρομικό.

Εκτός όμως από τις χιονισμένες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας, θα δει κανείς όμορφες εικόνες και από την Κρήτη, όπου η «Ελπίς» άφησε το στίγμα της. Συγκεκριμένα, στα Ανώγεια της Κρήτης, η λιμνοδεξαμενή του Γωνομιού πάγωσε και έγινε «καθρέπτης», δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό σκηνικό.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *