Εγκλωβισμένοι στην Οινόη: Μας έλεγαν να πιούμε χιόνι και να χτυπήσουμε στα γύρω σπίτια

Εγκλωβισμένοι στην Οινόη: Μας έλεγαν να πιούμε χιόνι και να χτυπήσουμε στα γύρω σπίτια

Αυτό το οποίο είπαν στους επιβάτες οι υπεύθυνοι της ΕΡΓΟΣΕ, είναι ότι η εταιρεία μπορεί να αναλάβει μόνο τα δρομολόγια από Οινόη προς Αθήνα.

Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν την απίστευτη ταλαιπωρία που έζησαν οι επιβάτες της αμαξοστοιχίας που έμειναν για ώρες εγκλωβισμένοι στην Οινόη μετά το σφοδρό πέρασμα της κακοκαιρίας «Ελπίδα».

Η ταλαιπωρία για τους επιβάτες του τρένου που εγκλωβίστηκε στην Οινόη, ξεκίνησε στις 15:00 το μεσημέρι της Δευτέρας και φαίνεται να ολοκληρώνεται σχεδόν μία μέρα μετά.

Μάλιστα εκείνους που επέβαιναν σε τρένο με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη τους παρέλαβε τουριστικό λεωφορείο για να τους μεταφέρει προς τη Θήβα, τη Λαμία, τη Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη το οποίο μίσθωσαν οι ίδιοι (!) καθώς κανένας δεν τους το παρείχε. Πρόκειται για τους επιβάτες που αρνήθηκαν να επιστρέψουν στην Αθήνα καθώς ήθελαν να συνεχίσουν προς τον προορισμό τους.

Διαβάστε Επίσης  Τα τρία στάδια των νέων συμπληρωματικών μέτρων που ισχύουν από σήμερα για την ανάσχεση της πανδημίας

Οι επιβάτες μιλούν για «παράνοια» και καταγγέλλουν ότι δεν υπήρχε κανένας απολύτως λόγος για να τους γυρίσουν πίσω στην Αθήνα ενώ ο τελικός προορισμός του τρένου ήταν η Θεσσαλονίκη.

Αυτό το οποίο είπαν στους επιβάτες οι υπεύθυνοι της ΕΡΓΟΣΕ, είναι ότι η εταιρεία μπορεί να αναλάβει μόνο τα δρομολόγια από Οινόη προς Αθήνα.

Οι επιβάτες κατάφεραν να ναυλώσουν οι ίδιοι το λεωφορείο καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ένας από τους επιβάτες, τουριστικός πράκτορας στο επάγγελμα πήρε 35 περίπου ευρώ από τον κάθε επιβάτη του λεωφορείου, προκειμένου να μαζευτεί το τελικό ποσό που χρειαζόταν και να πάνε στον προορισμό τους. Συνολικά μάζεψαν ένα ποσό της τάξεως των 1.135 ευρώ. «Μετά από 20 ώρες ταλαιπωρίας έπρεπε να βρούμε μια λύση», δήλωσε ο ίδιος στο OPEN.

Διαβάστε Επίσης  Ε΄ Κυριακή Νηστειών – Πορεία προς το πάθος

Οι μόνοι που κινητοποιήθηκαν για να τους βοηθήσουν ήταν κάποιοι αστυνομικοί από το κοντινό Α.Τ που τους έφεραν κάποια τρόφιμα και κάποια νερά κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Απίστευτες καταγγελίες επιβατών
Επιβάτης του τρένου μίλησε για το εφιαλτικό αυτό ταξίδι και σημείωσε ότι όλο το βράδυ τους είχαν χωρίς νερό, χωρίς τρόφιμα και χωρίς θέρμανση, ενώ δεν ήρθε ούτε ένας από τους υπευθύνους για να τους ενημερώσει. Οι επιβάτες αναζήτησαν τρόφιμα νερά και θέρμανση στο κατάστημα του σταθμού αλλά εκείνο έκλεισε γύρω στις 9:30.

«Δεν υπήρχε οδηγός του τρένου και μέσα στην υπηρεσία μάλωσαν και ο ένας έριχνε την ευθύνη στον άλλον, με αποτέλεσμα να μείνουμε εδώ 200 άτομα». Οι επιβάτες ζητούν να βρουν το δίκιο τους και ζητούν αποζημιώσεις.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *