Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Ιατροδικαστής μιλάει για τα ευρήματα της εξέτασης DNA – Ξεσπάει συγγενής της Γεωργίας

Στην τελική ευθεία οι έρευνες στη Θεσσαλονίκη, μετά την καταγγελία της 24χρονης Γεωργίας για τον βιασμό της, σε δωμάτιο ξενοδοχείου…

Η 24χρονη Γεωργία περιμένει τα οριστικά αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που έκανε, για να δει την υπόθεση να προχωράει. Ευελπιστεί πως μετά από αυτά, οι Αρχές θα δέσουν την καταγγελία της με στοιχεία και εκείνοι που οργάνωσαν την πιο εφιαλτική νύχτα της, στη Θεσσαλονίκη, θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης και θα τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Ο πρόεδρος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας, Γρηγόρης Λέων μίλησε στο Mega για την υπόθεση βιασμού της 24χρονης στην Θεσσαλονίκη, το βράδυ της Πρωτοχρονιάς.

«Δεν είμαι βέβαιος ότι είναι τα τελικά ευρήματα των εξετάσεων. Η τελική έκθεση DNA σε μία τέτοια υπόθεση θα πρέπει να περιλαμβάνει πληροφορίες γενετικών εξετάσεων από το σώμα της κοπέλας, από το δείγμα που έλαβε η ιατροδικαστής κατά την εξέταση, αποτελέσματα εξετάσεων από τα ρούχα και φυσικά τα συμπεράσματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν, φαίνεται η συμμετοχή ενός ανθρώπου από τα ρούχα της κοπέλας και μόνο, όμως πρέπει να δούμε το πέρας των εξετάσεων για να διευκρινίσουμε τη συμμετοχή ή οχι άλλων ατόμων», ανέφερε αρχικά ο κ. Λέων και συνέχισε: «Και εγώ με έκπληξη έχω ακούσει την πληροφορία για αποστολή δειγμάτων στο εξωτερικό, γιατί το ελληνικό κράτος και αξιόπιστα τοξικολογικά εργαστήρια έχει σε 4 Πανεπιστήμια της χώρας αλλά και αξιόπιστα γενετικά εργαστήρια ειδικά στο τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της αστυνομίας.»

Διαβάστε Επίσης  Ο καιρός σήμερα

«Το τοξικολογικό εργαστήριο του ΑΠΘ θα στείλει δείγματα και στην Ελβετία και αυτό έχει μία διαδικασία. Πρώτα θα αναλυθούν τα δείγματα από το ίδιο το εργαστήριο και ίσως ο ίδιος ο τοξικολόγος κρίνει ότι θέλέι περαιτέρω εξετάσεις και αναλύσεις», πρόσθεσε.

Όσο για το χάπι του βιασμού, ο ιατροδικαστής πρόσθεσε: «Πρέπει να διευκρινίσουμε ότι δεν είναι μία ουσία το χάπι του βιασμού, είναι μία σειρά ουσιών που κάποιες τις βρίσκει κανείς στο φαρμακείο γιατί κάποιοι τις λαμβάνουν ως φαρμακευτική αγωγή, άλλες δυστυχώς είναι ανεξέλεγκτες και τις βρίσκει κανείς στο διαδίκτυο. Εϊναι πολύ επικίνδυνες ειδικά εάν συνοδεύονται από την κατανάλωση αλκόολ. Η χρήση και των δύο μπορεί να προκαλέσει καρδικακή ανακοπή», ξεκαθάρισε ο κ. Λέων.

Διαβάστε Επίσης  Ο καιρός σήμερα Την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021

Συγγενής της 24χρονης τόνισε: «Ό,τι και να πω είναι λίγο, αυτά τα πράγματα που συμβαίνουν στην κοπέλα εδώ και πόσο καιρό είναι εξωπραγματικά. Ούτε στο χειρότερο εχθρό να μην εύχεσαι τέτοιο πράγμα. Όλο το χωριό είναι σοκαρισμένο. Δεν είναι μόνο ο συγγενικός κύκλος. Είναι κάτι το οποίο κανείς δεν εύχεται να συμβεί σε κανέναν. Είναι ό,τι χειρότερο. Της έχω στείλει μήνυμα να μην στεναχωριέται και ότι θα είμαστε δίπλα της σε ό,τι χρειαστεί», ανέφερε αρχικά η συγγενής της 24χρονης.

«Δεν το κάνει εύκολα κανείς αυτό, αυτό ειναι δύναμη ψυχής, υστερα από όλα αυτά που έχει περάσει στη ζωή της. Δεν είναι καθόλου εύκολο να βγει να πεις αυτό που τράβηξες εκείνη τη μέρα. Είναι πολύ δύσκολο από πολλές απόψεις. Ο περισσότερος κόσμος πιστεύω θα το σκεφτόταν να βγει με το πρόσωπό του και να το πει», συμπλήρωσε. «Δεν γνώριζα κανένα από αυτά τα άτομα, ούτε τα ονόματα αυτά, δεν ήξερα τίποτα», δήλωσε η συγγενής της 24χρονης.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *