Κακοκαιρία «Ελπίς»: Σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός – Έκτακτη σύσκεψη στις 18:00

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός – Έκτακτη σύσκεψη στις 18:00Τηλεσύσκεψη θα πραγματοποιηθεί υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που θα προκύψουν από την κακοκαιρία. Παράλληλα, ο ΔΕΔΔΗΕ έθεσε σε λειτουργία 24ωρη δωρεάν τηλεφωνική γραμμή για τυχόν βλάβες στην ηλεκτροδότηση
Η επέλασης της κακοκαιρίας «Ελπίς» αναμένεται να ξεκινήσει σε λίγες ώρες, με χιόνια και πολικό ψύχος σε πολλές περιοχές της χώρας.

Σε επιφυλακή είναι ο κρατικός μηχανισμός, ενώ το απόγευμα στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία.

Στη Φλώρινα ήδη επικρατεί ισχυρός παγετός και χιονίζει από το πρωί. Τις επόμενες ώρες αναμένεται να χιονίσει και στις περισσότερες μεγάλες πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης, ενώ από αύριο, Σάββατο, το πολικό ψύχος θα σαρώσει όλη τη χώρα, με χιόνια στα ορεινά και τα ημιορεινά της Αττικής, αλλά και στις παρυφές της Αθήνας.

Διαβάστε Επίσης  «Πιστεύω σε αίσια έκβαση» λέει η μητέρα του λοχία ΕΠΟΠ Δ. Κούκλατζη

Τηλεσύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των συναρμόδιων υπηρεσιών για την αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων προκύψουν από την κακοκαιρία.

Στο κέντρο διαχείρισης έκτακτων περιστατικών της Περιφέρειας Αττικής στο Καπανδρίτι, βρίσκονται σε ετοιμότητα εκχιονιστικά και αλατιέρες. Όπως είπε το πρωί ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, σε επιφυλακή βρίσκονται 80 εκχιονιστικά οχήματα και 2 ερπυστριοφόρα, για απεγκλωβισμό πολιτών εάν χρειαστεί, ενώ η Περιφέρεια έχει προμηθευτεί 2.500 τόνους αλατιού.

Διαβάστε Επίσης  Θρήνος για τον αιφνίδιο θάνατο της 19χρονης Θάλειας

Παράλληλα, ο διαχειριστής ηλεκτρικής ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) έθεσε σε λειτουργία από σήμερα 24ωρη γραμμή δωρεάν τηλεφωνικής εξυπηρέτησης (800 400 4000), όπου οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται για βλάβες στην ηλεκτροδότηση.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *