Ανθρωπογενούς προέλευσης ο «αλλόκοτος» ήχος που τρομάζει κατοίκους της Θεσσαλονίκης τις νύχτες

Ανθρωπογενούς προέλευσης ο «αλλόκοτος» ήχος που τρομάζει κατοίκους της Θεσσαλονίκης τις νύχτεςΣε εφιάλτη έχει μετατραπεί ο «αλλόκοτος» ήχος που τρομάζει κάθε βράδυ τους κατοίκους στην περιοχή Μετέωρα Πολίχνης, στη Θεσσαλονίκη, καθώς ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί η προέλευσή του. Για πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα ο εκκωφαντικός θόρυβος, αγνώστου προελεύσεως, προκαλεί μεγάλη ανησυχία σε όσους διαμένουν στην περιοχή και δημιουργεί εύλογες απορίες για το τι ακολουθεί.

Ανθρωπογενούς προέλευσης ο «αλλόκοτος» ήχος που τρομάζει κατοίκους της Θεσσαλονίκης τις νύχτες

Αξίζει να σημειωθεί ότι κλιμάκια της ΕΥΑΘ πραγματοποίησαν ελέγχους επί τόπου και απέκλεισαν κάθε ενδεχόμενο να σχετίζεται ο ήχος με το δίκτυο ύδρευσης της πόλης ή το υδραγωγείο.

Διαβάστε Επίσης  «Βόμβα» Τζανάκη – 80.000 παιδιά τα ενεργά κρούσματα στα σχολεία – Πόσο θα πέσουν οι μολύνσεις την ερχόμενη εβδομάδα

Για μια ακόμη νύχτα οι κάτοικοι της περιοχής έμειναν ξάγρυπνοι, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν από πού προέρχεται. Όπως ανέφεραν, στη 1 παρά τέταρτο ξεκίνησε πάλι ο εκκωφαντικός ήχος, πλησίασαν το επίκεντρο και κυριολεκτικά τρανταζόταν το έδαφος. Ο θόρυβος ακούγεται ιδιαίτερα δυνατός στη διασταύρωση των οδών Ακροπόλεως και Κηφισίας, ενώ ακόμη πιο έντονος γίνεται όσο πλησιάζει κανείς προς το υδραγωγείο..

«Ανθρωπογενούς προέλευσης ο ήχος στα Μετέωρα»

Διαβάστε Επίσης  Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: Διαψεύδει το ΕΚΑΒ το περιστατικό για τραυματισμένο μωρό

Την ίδια ώρα, ο καθηγητής Σεισμολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Κώστας Παπαζάχος αποκλείει το ενδεχόμενο να οφείλεται σε κάποιο γεωλογικό φαινόμενο και υπογραμμίζει: «Είναι ένας περιοδικός ήχος με κρότους. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση αυτό να είναι φυσικό φαινόμενο. Είναι σίγουρα ανθρωπογενούς προέλευσης».

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *