Τι να κάνετε για να δοκιμάσει το παιδί σας νέα τρόφιμα

Να είσαι δημιουργικός

Οι άνθρωποι είναι πολύ οπτικά όντα. Εάν κάτι που βλέπουμε μας ευχαριστεί, είναι πιθανό ότι θα το αποδεχθούμε χωρίς παράπονα. Ως εκ τούτου, είναι σοφό να «μεταμορφώσουμε» την εμφάνιση ορισμένων τροφίμων, ιδίως λαχανικών, για να τα φάνε τα μικρά παιδιά.

Ένα καλό παράδειγμα είναι να δημιουργήσετε ένα σάντουιτς κάπως… διασκεδαστικό, καθώς μπορείτε με τα συστατικά να δημιουργήσετε ένα πρόσωπο. Αυτό θα κάνει το πιάτο πιο ελκυστικό για το παιδί σας.

Επιτρέψτε στα παιδιά να συμμετάσχουν

Επιλέγουμε τα γεύματά μας. Γιατί λοιπόν τα παιδιά μας δεν πρέπει να έχουν το ίδιο δικαίωμα; Ως γονείς μπορούμε να προτείνουμε υγιεινές εναλλακτικές λύσεις από τις οποίες μπορούν να επιλέξουν.

Μια άλλη καλή ιδέα είναι να πάρετε τα παιδιά σας στο σούπερ μάρκετ ή το παντοπωλείο για να συμμετέχουν σε αγορές για υγιεινά τρόφιμα. Με αυτόν τον τρόπο θα είναι περήφανοι που θα συμβάλουν σε κάτι. Κάνοντας τα παιδιά μέρος της διαδικασίας μπορεί να αυξήσει την προθυμία τους να δοκιμάσουν νέα τρόφιμα.

Διαβάστε Επίσης  Ευγενικά παιδιά: Το μυστικό τους είναι η καλή σχέση με τους γονείς τους

Να γίνεται οι ίδιοι παράδειγμα προς μίμιση

Θα ήταν μεγάλη αδικία να αναγκάσουμε τα παιδιά να τρώνε λαχανικά αν εμείς οι γονείς δεν κάνουμε το ίδιο. Επομένως, εάν θέλετε το μικρό σας να τρώει υγιεινά και να υιοθετήσει υγιεινές συνήθειες, το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνετε είναι να δώσετε ένα καλό παράδειγμα.

Φροντίστε να τρώτε μπροστά στο παιδί σας χωρίς να παραπονιέστε. Ακόμη και χωρίς να προσπαθούμε, εκπαιδεύουμε τα παιδιά μας μέσα από τις δικές μας ενέργειες. Τα παιδιά σας σας παρακολουθούν συνεχώς, αφού είστε το βασικό τους μοντέλο.

Διαβάστε Επίσης  Πόσο νερό πρέπει να πίνει ένα παιδί; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Μην πιέζετε το παιδί σας

Η άσκηση πίεσης ή η αναγκαστική κατανάλωση των λαχανικών από τα παιδιά είναι το τελευταίο πράγμα που πρέπει να κάνουμε ως γονείς. Αυτές οι πρακτικές ενισχύουν μόνο την αρνητική συσχέτιση ενός παιδιού με ορισμένα τρόφιμα.

Έτσι το παιδί σκέφτεται: «Εάν δεν τρώω αυτό το φαγητό που δεν μου αρέσει, δεν θα μπορώ να παίξω τα βιντεοπαιχνίδια μου. «Με αυτόν τον τρόπο, οι υγιεινές τροφές αποτελούν εμπόδιο, μια επιβολή που πρέπει να αντιμετωπιστεί απρόθυμα.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *