Πείτε αντίο στα θαμπά και ξηρά μαλλιά

Πείτε αντίο στα θαμπά και ξηρά μαλλιά

Πείτε αντίο στα θαμπά και ξηρά μαλλιά

Τα ξηρά μαλλιά ή τα μαλλιά που σπάνε οφείλονται στην πρόωρη γήρανση τους, και πιο συγκεκριμένα στην κερατίνη που έχασε τις ελαστικές της ιδιότητές.

Σπάνε πολύ εύκολα κατά το βούρτσισμα ή ακόμα και στον ύπνο σας.

Τα μαλλιά είναι θαμπά, τραχιά στην αφή, είναι δύσκολο να τα ξεμπερδέψετε και καταλήγουν να έχουν ψαλίδα.

Η ξηρότητα αυτή μπορεί να οφείλεται στην χρήση εργαλείων υψηλών θερμοκρασιών (πιστολάκι, ισιωτικό, ψαλίδι κτλ.), στις επαναλαμβανόμενες βαφές, σε δυσλειτουργία του θυρεοειδούς, σε ανεπάρκεια σιδήρου ή και στην μη ισορροπημένη διατροφή.

Διαβάστε Επίσης  Κολλαγόνο: Ποιες τροφές το ενισχύουν στην επιδερμίδα με φυσικό τρόπο

 

Πως μπορείτε όμως να διορθώσετε την κατάσταση των μαλλιών σας;

Προσπαθήστε να αποφύγετε ή να τουλάχιστον να μειώσετε την συχνότητα που χρησιμοποιείτε χημικές θεραπείες ομορφιάς για τα μαλλιά σας ή μειώστε την θερμότητα, επίσης καταργείστε ή σταματήστε να χρησιμοποιείται ζελέ και λακ, διαλέξτε ένα ήπιο σαμπουάν, μην χτενίζετε πολύ συχνά τα μαλλιά σας και αν το κάνετε να είστε προσεχτικές, να κουρεύετε συχνά την ψαλίδα σας και τέλος να έχετε μία ισορροπημένη διατροφή που να περιλαμβάνει φρούτα και λαχανικά.

Διαβάστε Επίσης  Μάσκα προσώπου κατά της ροδόχρου ακμής

Η σωστή διατροφή είναι το παν όχι μόνο για τα μαλλιά μας αλλά και για την επιδερμίδα μας και την υγεία μας. Όμως θρεπτικές ουσίες όπως η βιταμίνη Β5 (φρούτα, λαχανικά, δημητριακά, κρόκος αυγού, συκώτι, κρέας), η βιταμίνη Α (αυγό, γαλακτοκομικά, βούτυρο), οι πρωτεΐνες (κρέας, γαλακτοκομικά, αυγά, λαχανικά) και φυσικά το νερό μπορούν να ωφελήσουν ιδιαίτερα τα μαλλιά μας.

 

Πείτε αντίο στα θαμπά και ξηρά μαλλιά

Πηγή πληροφοριών onmed.gr

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *