Σούπα με κουνουπίδι!

Κρατάμε ½ λίτρο από το βρασμένο νερό και στο υπόλοιπο πολτοποιούμε τα λαχανικά και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Λιώνουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και αφήνουμε το μείγμα να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Ανακατεύουμε συνέχεια και ρίχνουμε σιγά σιγά το ζουμί των λαχανικών.

Του Αλέξανδρου Πασακούδη

Μια ξεχωριστή συνταγή σούπα με κουνουπίδι, ιδανική για το Χειμώνα, κυρίως δε, για τις ημέρες νηστείας. Ένα πιάτο νόστιμο, θρεπτικό, γρήγορο!

Διαβάστε Επίσης  Κεικ Λεμόνι

Υλικά:

1 μέτριο κουνουπίδι
3 πατάτες
½ λίτρο νερό από το βρασμένο κουνουπίδι
Αλάτι, πιπέρι
Μοσχοκάρυδο τριμμένο
3 κουταλιές της σούπας φυτικό βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

Πλένουμε το κουνουπίδι, το κόβουμε σε κομμάτια και πετάμε τα χονδρά κοτσάνια. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε και τις βάζουμε να βράσουν με το κουνουπίδι για 20 με 25 λεπτά. Κρατάμε ½ λίτρο από το βρασμένο νερό και στο υπόλοιπο πολτοποιούμε τα λαχανικά και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Λιώνουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και αφήνουμε το μείγμα να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Ανακατεύουμε συνέχεια και ρίχνουμε σιγά σιγά το ζουμί των λαχανικών. Ρίχνουμε το μείγμα αυτό στα αλεσμένα λαχανικά, ανακατεύουμε καλά τη σούπα και την πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.

Διαβάστε Επίσης  Ελαιόλαδο και γεύση-4 Ιδέες για σπιτικά αρωματικά ελαιόλαδα!

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *