Έχετε πονόλαιμο; 3 top γιατροσόφια που μαλακώνουν το λαιμό

Έχετε πονόλαιμο; 3 top γιατροσόφια που μαλακώνουν το λαιμό

Έχετε πονόλαιμο; 3 top γιατροσόφια που μαλακώνουν το λαιμό

 

Σας γρατζουνάει ο λαιμός σας και νιώθετε κάψιμο κάθε φορά που καταπίνετε;

Ο πονόλαιμος αποτελεί ένα από τα συνήθη συμπτώματα του κοινου κρυολογήματος. Δείτε τρία απλά γιατροσόφια που μπορούν να μαλακώσουν τον λαιμό.

Βραχνή φωνή, επώδυνη κατάποση…

Πρόκειται για τα χαρακτηριστικά συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος, αν και οι γρατζουνιές στο λαιμό έχουν αναφερθεί πρόσφατα και ως σύμπτωμα της παραλλαγής Omicron του νέου κορωνοϊου προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία σε όσους παρουσιάζουν το σύμπτωμα.

Πέρα από τις καραμέλες για το λαιμό από το φαρμακείο, υπάρχουν και μερικά χρήσιμα γιατροσόφια που μπορούμε να ετοιμάσουμε και μαλακώνουν τον λαιμό.

Διαβάστε Επίσης  Οι τροφές που «σπάνε» τις πέτρες στη χολή (εικόνες)

Ας δούμε ποια είναι αυτά:

Τζίντζερ με λεμόνι

Τόσο το τζίντζερ δηλαδή η πιπερόριζα όσο και ο χυμός λεμονιού έχουν αντισηπτικές ιδιότητες. Ο συνδυασμός τους δημιουργεί ένα ήπιο, φυσικό αντιμικροβιακό διάλυμα, το οποίο προσφέρει ανακούφιση από τον πονόλαιμο και μαλακώνει τον βήχα.

Ετοιμάστε το ρόφημα προσθέτοντα σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό ½ κουταλάκι πιπερόριζα σε σκόνη ή 1 κουταλάκι τριμμένη φρέσκια ρίζα, προσθέστε 3 σταγόνες χυμό λεμονιού, αφήστε για 10’ και σουρώστε. Μπορείτε να πίνετε 2-3 φλιτζάνια καθημερινά, ώσπου να μαλακώσει ο πονόλαιμος.

 

Σκόρδο, γάλα και μέλι

Το σκόρδο θεωρείται ένα αποτελεσματικό αντιβιοτικό της φύσης – έχει εξαιρετική αντισηπτική δράση. Όσο για το μέλι έχει αντισηπτική και μαλακτική δράση. Ετοιμάστε το ρόφημα ως εξής: λιώστε δυο σκελίδες σκόρδο και αφήστε τις να βράσουν για ένα λεπτό σε φλιτζάνι γάλα. Προσθέστε ένα κουταλάκι μέλι, κατά προτίμηση θυμαρίσιο και πιείτε το ρόφημα ζεστό.

Διαβάστε Επίσης  Τι είναι οι πολλαπλοί οργασμοί

Φασκόμηλο

Οι αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες του φασκόμηλου είναι γνωστές ήδη από την αρχαιότητα. Το αρωματικό αυτό βότανο διακρίνεται για τις αντισηπτικές του ιδιότητες, ενώ καταπολεμά και την καταρροή βοηθώντα να καθαρίσει ο βλεννογόνος της μύτης.

Μπορείτε να ετοιμάσετε ένα έγχυμα, ρίχνοντας ένα κουταλάκι αποξηραμένα φύλλα φασκόμηλου για δέκα λεπτά σε μισό λίτρο βραστό νερό. Κάντε γαργάρες 2-3 φορές την ημέρα για τουλάχιστον για 3 ημέρες.

 

ygeiamou.gr

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *