Σασμός: Πνιγμένη στις τύψεις η γιαγιά Ειρήνη – Μη αναστρέψιμη η κατάσταση της

  • Post category:ΕΛΛΑΔΑ

Σασμός: Πνιγμένη στις τύψεις η γιαγιά Ειρήνη – Μη αναστρέψιμη η κατάσταση τηςΣασμός: Πνιγμένη στις τύψεις η γιαγιά Ειρήνη – Μη αναστρέψιμη η κατάσταση

Η κατάσταση της γιαγιάς Ειρήνης χειροτερεύει ολοένα και περισσότερο στο «Σασμό» κι η Αργυρώ είναι απελπισμένη. Δεν μιλάει, δεν λαλάει, δεν κουνιέται. Συμπεριφέρεται σαν νεκρή κι η οικογένειά της είναι έτοιμη να σηκώσει τα χέρια ψηλά.

Η Αργυρώ προσπαθεί να της μιλήσει. Της πάει ένα λουλούδι να της φτιάξει τη διάθεση. Της μιλάει ήρεμα και γλυκά. Η γιαγιά Ειρήνη κείτεται όμως εκεί αμίλητη, ακούνητη, αγέλαστη. Έχει κλειστά τα μάτια και δεν της μιλάει καθόλου. Η Αργυρώ είναι απελπισμένη. Προσπαθεί να πει κάτι που θα την «επαναφέρει στη ζωή», αλλά η γιαγιά Ειρήνη έχει κλειδωθεί στο παρελθόν και δεν μπορεί να ξεφύγει.

Διαβάστε Επίσης  Επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ο Μανώλης Γλέζος

Σασμός: Πνιγμένη στις τύψεις η γιαγιά Ειρήνη – Μη αναστρέψιμη η κατάσταση της

«Δεν σε νοιάζει τίποτα πια; Δεν σε νοιάζουμε εμείς;», ρωτάει όλο παράπονο η Αργυρώ τη γιαγιά Ειρήνη, αλλά απάντηση δεν παίρνει στο «Σασμό». Το παίρνει απόφαση όμως και φεύγει, λέγοντας της μία ακόμη τελευταία κουβέντα: «Η τριανταφυλλιά σου έχει τέσσερα μπουμπούκια, μέχρι να ανθίσουν θέλω να έχεις κατέβει»

Όταν φεύγει, η γιαγιά ανοίγει τα μάτια της, αλλά δεν ζει στο παρόν. Το μυαλό της, οι σκέψεις της ζουν στο παρελθόν. Το «φάντασμα» της Ανθούλας τη στοιχειώνει. Τα λάθη που έκανε κι οδήγησαν σ’ αυτό το μακελειό. Δεν έχει άλλου κουράγιο να κρατήσει μέσα της όλα τα μυστικά της οικογένειας. Έχει κουραστεί. Ψυχολογικά και σωματικά.

Διαβάστε Επίσης  Ράικου: Ο «Ρασπούτιν» με ύφος «νταβατζή» με πίεζε να ασκήσω ποινικές διώξεις!

Η γιαγιά Ειρήνη μέρα με τη μέρα βυθίζεται όλο και πιο πολύ στο σκοτάδι, μέχρι να έρθει ο «Σασμός» ησυχία κι ηρεμία δε θα βρει. Πώς θα το διαχειριστεί η οικογένειά της;

πηγή

Αφήστε μια απάντηση